Jocurile de noroc nu sunt apanajul vremurilor noastre, fiind prezente de veacuri în preferinţele jucătorilor. Poate cei mai cunoscuţi gambleri ai tuturor timpurilor sunt soldaţii români, care încingeau un joc de noroc în scurtele pauze pe care le aveau în timpul lor liber. De atunci şi până în zilele noastre, sunt anumite popoare care îşi adjudecă rolul de cei mai respectaţi jucători din istorie, popoare pe care le vom aduce în discuţie în rândurile următoare.

Gamblerii francezi

Sunt o mulţime de premii Maxbet care te aşteaptă pe această platformă, premii care te vor ajuta să intri în oferta site-ului şi de ce nu, să o aprofundezi. Până atunci, nu strică să îţi aduci aminte că unii dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi gambleri ai tuturor timpurilor sunt cei de naţionalitate franceză. Încă din anii 1500, există suficiente dovezi care atestă că atât bărbaţii cât şi femeile vremii erau extrem de atraşi de jocurile de noroc. Nu mai departe de secolul XVII, în Franţa are loc un eveniment care va marca pentru totdeauna jocurile de noroc, inventarea jocului de ruletă. Blaise Pascal, un celebru matematician al vremii, este creditat cu inventarea acestui joc care transcende timpul şi care a prins de minune în rândul nobilimii din acea vreme.

Curtea reginei Maria Antoaneta era recunoscută pentru viciile pe care nobilii le afişau, printre care la loc de cinste se numărau şi jocurile de noroc. Însuşi regina era mare amatoare de astfel de jocuri, deşi poporul francez se zbătea în acea vreme într-o sărăcie lucie. Îi urmează în top un alt francez celebru îndrăgostit de jocurile de noroc, Michel de Montaigne care pe lângă numeroasele eseuri publicate în acea vreme era recunoscut în societate mai ales pentru practicarea jocurilor de noroc. Însuşi tatăl filozofiei moderne, Rene Descartes este desemnat ca un jucător pasionat, acest lucru petrecându-se după ce a terminat Facultatea de Drept a vremii. Cariera sa în jocurile de noroc nu a fost pe măsura celei de filozof, însă a continuat să parieze până la sfârşitul vieţii sale.

Britanicii

Englezii sunt un popor pasionat la extrem de jocurile de noroc deşi ai crede la prima vedere că modul lor rece de a comunica este impropriu jocurilor de noroc. Cu toate acestea, un nume celebru englez este reperul istoric care atestă înclinaţia acestui popor pentru jocurile de noroc, nimeni altul decât contele De Sandwich. Acesta era atât de prins în mirajul jocurilor de noroc încât adesea poruncea servitorilor săi să îi pună 2 bucăţi de carne între 2 felii de pâine pe care le consuma fără să se ridice de la masa de joc. ÎI rămânem datori pentru minunata invenţie dar, îl şi felicităm pentru dedicaţia arătată jocurilor de noroc.

Îi urmează în acest top un alt englez de poveste pe numele sau John Aspinall, un jucător vestit al vremii care a înfiinţat o grădină zoologică cu banii câştigaţi din jocurile de noroc. Acest britanic nu a intrat însă în istorie pentru norocul pe care îl afişa la masa de joc cât mai ales pentru percepţia pe care a impregnat-o societăţii cu privire la animalele sălbatice. Acest jucător a subordonat toată viaţa sa şi implicit toate veniturile sale pentru a asigura o viaţă decentă animalelor pe care le adăpostea în Zoo, devenind în acest fel un reper de moralitate al timpurilor sale. Se alătură acestor jucători un exemplu ilustru, regele Carol al II-lea, care era literalmente îndrăgostit de jocurile de noroc, dedicând chiar cărţi acestei activităţi, popularizând în acest fel jocurile de noroc atât la curtea sa cât şi în America de Nord.

Nord Americanii

Europenii sunt responsabili pentru proliferarea jocurilor de noroc pe continentul american. Odată ce aceste jocuri de noroc au ajuns în această zonă a lumii, au şi făcut furori printre oamenii vremii, devenind peste noapte preferatele tuturor. Şi într-adevăr, câteva nume de referinţă din istoria americană vin să consfinţească faptul că jocurile de noroc au fost o preocupare constantă în viaţa  socială din perioadele respective. Wild Bill Hickok este cu adevărat un erou al vestului sălbatic care şi-a pus viaţa în slujba binelui. Este recunoscut că apărătorul celor slabi şi neajutoraţi dar şi datorită pasiunii sale devastatoare pentru jocurile de noroc. Era iute la mânie şi nu ezita să intre rapid în conflicte atunci când avea şi cea mai mică bănuială că este înşelat la un joc de cărţi.

Această “meteahnă” i-a adus de altfel şi sfârşitul, fiind împuşcat în ceafă în timpul jocului său preferat, poker-ul. Când a căzut împuşcat de la masa de joc, s-au putut zări cărţile care i-au adus moartea, 2 aşi şi 2 optari. Rămâne în istorie prin această combinaţie de cărţi care este cunoscută între jucătorii cu experienţă ca Dead Man’s Dead. Aceeaşi pasiune pentru jocurile de noroc îi aparţine unui alt ilustru american, Wyatt Earp, cunoscutul justiţiar care şi-a lăsat amprenta asupra istoriei americane. Este recunoscut ca un vânător de excepţie, un pistolar de temut dar mai presus de toate un poliţist aflat în slujba adevărului. Printre altele era şi un redutabil om de afaceri, banii aducându-l aproape de jocurile de noroc pentru care a dezvoltat o adevărată pasiune, cunoscând cu această ocazie un alt pasionat de jocuri de noroc, Doc Holliday. Nu se ştie dacă banii câştigaţi la jocuri i-au adus bogăţia sperată, cert este însă faptul că a devenit un prosper om de afaceri, deţinând numeroase saloane şi bordeluri ale vremii. Istoria americană i-a lăsat locul care i se cuvine, personajul său fiind sursa de inspiraţie pentru numeroase filme care se identifică cu poziţia de justiţiar pe care şi-a consacrat-o.

Concluzie

Este adevărat că jocurile de noroc nu au frontiere şi nici repere temporale, pur şi simplu acestea fac adepţi în toate timpurile şi în toate locurile posibile. Aceste personaje celebre au fost atrase de magia jocurilor de noroc aşa cum şi astăzi se poate spune cu certitudine că există jucători pasionaţi care fac din jocurile de noroc sursa principală de existenţă. Poate cel mai bun exemplu este şi canadianul de origine română, Daniel Negreanu, care a făcut din această activitate milioane de dolari. Rămâne să decizi dacă îi urmezi exemplul şi dacă vrei ca numele tău să se înscrie în galeria celor mai celebri jucători ai la îndemână toate facilităţile pe care tehnologia le oferă în ziua de astăzi. Fii curajos, abordează jocul preferat cu încredere şi bucură-te de tot ceea ce această activitate o poate aduce în viaţa ta!                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  coral