Există un loc în lume în care și-au pierdut viața 945 de persoane. Este cunoscut drept Locul Sinuciderilor. Ce se întâmplă în locul mai mult decât bizar, citiți în rândurile de mai jos. 

Cel mai bizar loc din lume. Aici au pierit nu mai puțin de 945 de oameni. Cum s-au sinucis

Acesta este locul din lume în care și-au pierdut viața nu mai puțin de 945 de oameni. Locul bizar este numit drept Locul Sinuciderilor. În anul 1933, o tânără studentă japoneză a ales să se omoare sărind într-un vulcan. Gestul disperat al tinerei femei, amplu comentat de presă la acea vreme, a fost ales de alți 944 de oameni până în prezent.

Toți au ales să își încehie socotelile cu viața mistuindu-se în lava incandescentă a vulcanului. Povestea ce poate fi considerată una de groază a început în data de 11 februarie 1993, când Kiyoko Matsumoto, în vârstă de doar 21 de ani, a ales să se sinucidă aruncându-se în Vulcanul Mihara situat pe insula japoneză Izu Oshima.

Tînăra făcuse o pasiune pentru colega sa

Kiyoko Matsumoto, care era studentă la Colegiul Jissan din Tokyo, făcuse o pasiune pentru colega sa Masako Tomita. Într-o scrisoare, Kiyoko Matsumoto i-a scris următoarele colegei sale: ”Draga mea, nu mai suport. Ce pot să fac? Aș vrea să sar într-un vulcan”. Lucru pe care l-a și pus în practică.

După cum avea să iasă la iveală, Masako Tomita știa exact locul ideal pentru un astfel de gest considerat romantic de cele două. Pentru că relațiile lesbiene erau considerate tabu în cultura japoneză a începutului de secol XX, cele două fete au decis să meargă ambele la vulcan, astfel încât Kiyoko Matsumoto să poată să își pună în aplicare planul groaznic.

Salturile de pe clădiri, înlocuite cu salurile în vulcan

Muntele Mihara era deja un cunoscut ca un loc de sinucidere, întrucât pe marginea craterului exista un post de observație care le permitea vizitatorilor să vadă lava incandescentă. Până la acea dată, mai multe persoane se omorâseră deja sărind în vulcan, însă nimeni nu scrise despre ele. Incidentele de acest gen erau foarte rare, la modă fiind, la acea vreme, salturile de pe clădirile din Tokyo.

Din nefericire pentru Kiyoko Matsumoto, proprietarii acelor clădiri reușiseră să oprească încercările sinucigașilor plasând bariere de securitate pe edificiile în care avuseseră loc gesturile disperate, după cum a povestit Romeo Vitelli, specialist în psihologia traumei.

Tînăra a ajuns vedetă în Japonia după sinucidere

Chiar dacă mai erau ceva cădiri accesibile înalte numai bune pentru sinucidere în Tokyo, Kiyoko Matsumoto a dat starul unui lung lanț de sinucideri pe Muntele Mihara, în lava vulcanului.

Biletul de rămas bun lăsat, precum și povestea tinerei au inspirat alți sinucigași să îi urmeze exemplul. Asta a atras atenția lumii întregi. Sinuciderea tinerei lesbiene a făcut senzație în toată Japonia, pe măsură ce agențiile de știri au preluat știrea, tânăra sinucigașă devenind astfel o adevărată vedetă.

Insula a fost năpădită de turiști

Biletul ei de adio a apărut în presă, iar muntele Mihara a atras brusc mulți turiști și amatori de senzații tari. Jinnojo Hayashi, președintele unei companii de transport maritim, pentru a profita financiar de popularitatea vulcanului, a înființat o cursă zilnică spre insulă.

Astfel, punctul de observație din vârful muntelui a început să fie denumit ”Locul sinuciderilor”.

Cum s-au oprit sinuciderile din vulcan

Japonezi au inventat un fel de adăpost pentru femilie care vroiau să se omoare în zonă. Adăpostul se numea ”Așteaptă puțin”. Aici erau sfătuite sinucigașele să mai reflecteze puțin asupra deciziei. La un moment dat, vulcanul a devenit locul de sinucidere al cuplurilor.

”Pandemia” de sinucideri de la vulcan s-a încheiat într-un final prin impunerea de măsuri de securitate și prin scoaterea în afara legii a călătoriilor spre insulă.

coral