Cel mai mare urs observat din România, pe numele său Arthur, a murit după ce a fost împușcat de un prinț străin.

Arthur nu doar că este cel mai mare urs din România, este probabil și cel mai mare din Uniunea Europeană. Un prinț de Liechtenstein, aflat la vânătoare la noi în țară l-a împușcat însă mortal.

Se pare că, Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit în România special ca să împuște ursul în luna martie, arată într-un comunicat organizația Agent Green. Prințul și-ar fi justificat acțiunea printr-o derogare pe care Ministerul Mediului i-ar fi oferit-o pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la mai multe ferme din județul Covasna.

„Dar în realitate, Prinţul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulţi ani de rangerul Agent Green din zona respectivă şi era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic şi neobişnuit cu prezenţa omului şi sursele de hrană oferite de acesta. Habitatul său era aria protejată Natura 2000 Oituz-Ojdula ROSCI0130”, arată cei de la Agent Green.

coral