Cu totii stim ca mancarea
fast food este nesanatoasa si plina de E-uri, insa unele ingrediente inca ne mai pot soca. Iata o lista cu cele mai dezgustatoare lucruri care se gasesc in sandvisurile preparate la minut.
Am devenit obisnuiti sa auzim ca in mancarea din farfuriile noastre se gasesc substante chimice cu nume greu de pronuntat. Aproape nimic nu ne mai surprinde cand vine vorba de mancarea de la fast food. Aproape.
Iata o lista de ingrediente nestiute care te vor face sa te gandesti de doua ori inainte sa pui in cos sau sa comanzi anumite feluri de mancare.
MilkshakeUn
milk shake de capsuni de la un restaurant fast-food contine 50 de arome artificiale. Practic, un foarte mic procent din bautura este fructul propriu zis. Printre chimicalele folosite se numara acetatul de etil, folosit la dizolvarea unor lacuri.
Fire de parS-a dovedit ca intr-un an, un client fidel al restaurantelor fast-food va ingera 12 fire din parul pubian al angajatilor.
Pasta de puiLa o prima vedere pare o
crema de fructe, dar de fapt este
carne de pui procesata. In malaxor intra tot puiul, inclusiv oasele si unghiile. Tocmai din cauza acestui lucru carnea poate contine bacterii, asa ca este tratata cu amoniac. Pasta este ulterior aromata cu diferite substante si numai buna de pus in farfurie.
Untul de arahideIn deliciosul unt de arahide se gasesc fragmente de gandaci si par de rozatoare. Legislatia accepta 30 de fragmente de insecte la 100 de grame de unt de arahide. Pe langa aceste fragmente, intr-un borcan de unt de arahide exista cel putin un fir de par de rozatoare.
Selacul din jeleuriUnul dintre ingredientele de baza ale gustoaselor bomboane gumate este selacul. Acesta este o rasina produsa sintetic, folosita la prepararea unor lacuri si a cerii rosii. Datorita acestui lac, jeleurile prind luciu.
Virusii din carneIn carnea folosita la sadvisuri sau hotdog se gasesc microorganisme bacteriofage, adica virusi, plasate acolo pentru a prelungi perioada de valabilitate.
Acidul fosforic din Coca ColaFiecare cutie de Coca Cola contine 10 lingurite de zahar, aceasta fiind doza recomandata pentru o zi intreaga. Daca nu ar contine acid fosforic, o doza de cola te-ar face sa vomiti imediat dupa ce ai terminat paharul de suc.
Chimicalele din salataNici salata nu a scapat de adaosul de chimicale. La restaurantele fast food legumele sunt stropite cu propilen glicerol. Aceasta substanta care se gaseste in antigelul pentru masina pastreaza frunzele de salata crocante.
Puiul vitaDelicioasele nuggets de pui contin si vita. La lista de ingrediente, vita este numita aroma, fara sa i se numeasca provenienta
Feliile de branzaFeliile de branza care se gasesc in burgeri si sandvisuri sau in galanterele magazinelor contin de fapt 51% branza, restul sunt arome, coloranti si aditivi.
sursa:
evz
Comentarii (0)