Nu este suficient să ai un păr drăguț, când poți avea un păr frumos. De aceea suntem în continuă căutare a celor mai bune sfaturi pentru un păr sănătos, care radiază de frumusețe.

Pare simplu, dar pentru a avea un păr minunat este foarte important să te asiguri că utilizezi un produs special conceput pentru tipul tău de păr.

Reguli de ingrijire pentru părul creţ

Pentru a arăta perfect, părul ondulat sau părul creț trebuie îngrijit și stilizat în permanență. Este foarte ușor afectat de schimbările de temperatură, dar și de vârfurile despicate și este recunoscut deja drept părul cu o nevoie constantă de îngrijire. Iată câteva reguli de îngrijire care te vor ajuta să ai în permanență un păr creț aranjat.

Părul normal

Ce este mai bine decât să avem acest tip de păr, care se coafează uşor şi este strălucitor fără a fi niciodată uscat sau gras! Pentru a-l păstra într-o asemenea stare, trebuie să îţi păstrezi obiceiurile, sau să le aduci chiar îmbunătăţiri.
Caracteristici: moale la atingere, strălucitor. Nici uscat, nici gras. Uşor de coafat.
Îngrijire: acelaşi tratament ca şi până acum. Utilizează şampon pentru păr moale. Fă o cură de două ori pe an pentru vârfurile despicate (sfârsitul iernii şi începutul toamnei).

Părul gras

Este rezultatul unui puternic exces de sebum. Pentru a evita această problemă se recomandă spălarea parului cu o cantitate mică de şampon, cât de des este nevoie. Vă sugerăm clătirea părului cu 1,25 l apă şi sucul unei lămâi proaspăt stoarse. Evitaţi ca la spălare să masaţi viguros scalpul şi apoi să uscaţi părul cu foehnul la o temperatură înaltă. Nu vă pieptănaţi exagerat de des părul!

Părul vopsit

Părul vopsit are nevoie de o îngrijire specifică, în special cel blond sau gri, care se menţine destul de greu. Cel mai important pas este însă, alegerea vopselei de păr, care trebuie să fie de calitate. Puteţi arunca o privire pe un catalog vopsea de păr, pentru a fi sigur că faceţi alegerea potrivită. Părul vopsit are nevoie de şampon şi balsam, dedicate acestui tip de păr, dar şi de un şampon nuanţator, în ceea ce priveşte părul blond sau gri.

Păr mixt

Da, acest tip de păr există şi se regăseşte la foarte multe persoane. Teoretic este combinaţie între părul uscat şi cel gras, caracterizată prin rădăcini şi capete cu aspect gras. Acest gen de păr este cel mai comun şi pentru îngrijirea lui trebuie să se ţină cont şi de sfaturile pentru îngrijirea părului gras si a celui uscat.

Protejează-ți părul așa cum îți protejezi pielea.

Părul este o parte importantă a identității noastre – care ne oferă putere, așa că ai grijă de el ca de pielea ta: vremea, soarele și poluarea îți pot degrada părul considerabil. Protejează-l împotriva soarelui cu un spray de protecție UV și utilizează un balsam pentru hidratare.

Esteto.ro este un magazin  cosmetice, unde găseşti produse pentru toate tipurile de păr. Alege şamponul, balsamul şi masca ce ţi se potrivesc!

 

 

  coral