Chiar dacă animalele de dimensiuni mari ne provoacă fiori pe șira spinării, există și alte vietăți periculoase, de dimensiuni mai mici care pot face același lucru. Deși nu prin dimensiuni, cele mai mici animale ale lumii te fac să le ocolești. Poate nu știai, dar există topul vetăților care te pot ucide în câteva secunde.

Animale pe care nu vrei să le întâlnești. 

Nu ți-ai fi imaginat că un animăluț de câțiva milimetri ar putea să provoace atât de mult rău. Unele dintre vietățile lumii pot chiar să te omoare pe loc, iar topul următorul este dovada acestui fapt. Iată ccâteva vietăți care te pot ucide și de care ar fi bine să te ferești.

Melcii conici

Aceste vietăți pot să ajungă la dimensiuni de 2 până la 22 de centimetri și trăiesc în zona Caraibe, Hawaii sau Indonesia, exact acolo unde adesea visezi să ajungi într-o vacanță. Dacă totuși reușești să o faci, ai grijă să eviți aceste creaturi aparent inofensive. Melcii conici pot provoca o moarte rapidă și dură, având capacitatea de a penetra carnea aspă a peștilor. De asemenea, ei injectează un venin cu proprietăți analgezice, care poate ucide rapid. Doar un microlitru din toxina pe care o produce un melc conic poate ucide 10 persoane. În câteva clipe, victima este paralizată.

Scorpionul Roșu Indian

Chiar dacă nu este în mod normal un animal agresiv, Scorpionul Roșu Indian poate ucide între 8 și 40% dintre victimele sale. Periculoși pentru oameni din cauza înțepăturilor sale, Scorpionii Roșii sunt adevărați Don Juani între arahnide. Aceștia au un adevărat ritual de curtare a partenerei sale, care poate accepta sau respinge procreerea. Totuși, Scorpionul Roșu Indian este un pericol de moarte pentru prădători.

LMetasepia pfefferi (cuttlefish flamboyant) – sepia

O regăsim în Oceanul Pacific și este un animal ce are dimensiuni destul de mici, situându-se între 6 și 8 centimetri. Avantajul său în fața victimelor este că își poate schimba culoarea și textura pielii. Dincolo de imaginea inocentă și simpatică, sepia poate fi otrăvitoare când atacă. Iar toxina pe care o elimină provoacă greață, probleme de respirație, insuficiență cardiacă și moarte. Ar fi bine să te ferești de această vietate care te lasă în câteva minute fără oxigen.

Dincolo de topul de mai sus, există și alte vietăți extrem de periculoase. Acestea sunt musca tsetse, melcii de apă dulce, broasca săgeată otrăvitoare.

  coral