Era internetului a introdus o nouă formă de divertisment, și anume cea a jocurilor online. Acestea, treptat, au devenit o parte din viața noastră de zi cu zi, oferindu-ne o modalitate relaxantă și distractivă de a petrece timpul liber. Ele reprezintă și o cale de a formași menține legaturi sociale, ajutându-ne să cunoaștem și să schimbam păreri cu oameni care au același interes și pasiune ca și noi. Jocurile online pot fi jucate direct pe consolă,  pe calculatorul personal, sau,și mai nou,chiar și de pe telefonul mobil. Unii jucători, cei mai talentați, reușesc să-și câștige existențadin acestea, combinând astfel utilul cu plăcutul. Mulți se străduiesc săurmeze aceeași cale, petrecând nenumărate ore în fața calculatorului, antrenându-se în speranța unui viitor mai bun. Dar de la întelegerea regulilor jocurilor până la obținerea statutului de jucător profesionist este cale lungă, și, de cele mai multe ori, anevoioasă. Un exemplu bun în acest caz sunt reguli poker, un joc cu reguli simple, ușor de învațat, dar greu de practicat la nivel înalt.

<!–[if gte vml 1]>

<![endif]–>

Esport-ul și competițiile lui

Apariția internetuluia dus la nașterea uneinoi forme de sport, și anume eSport-ul, care, pe lângă faptul că poate fi jucat din confortul propriei case, necesită dexteritate și perseverență. În prezent, există zeci de competiții pe întreg mapamondul dedicate acestui nou gen de sport. Jocul cel mai îndrăgit și cel mai urmărit este Counter-Strike care intrăîn categoria FPS (First Person Shooter) și a fost creat de Valve la începutul anilor 2000. Este jucat în două echipe a câte cinci oameni, într-un mod combativ, și are milioane de jucători și de fani în întreaga lume.Competiții de Counter-Strike la nivel național există de când a devenit popular jocul, dar, de curând, au inceput să se organizeze și competiții internaționale pe teritoriul țării noastre.

În prezent, multe companii de jocuri au început să organizeze competiții cu premii de milioane de euro.Echipele MOBA (Multi Online Battle Arena), cum ar fi de Dota 2(Defence of the Ancient) și League of Legend sau strâns în repetate rânduri milioane de fani în public și în fața monitoarelor.Pentru cei care încă nu sunt familiarizați cu acest gen, MOBA e un stil de joc competitiv desfășurat pe o hartă mică unde două echipe a câte cinci jucători găsesc moduri inventive de a combina abilitațile celor peste 100 de eroi diferiți în scopul distrugerii bazei inamice.Acest gende jocuri online a ajuns să atragă susținători și fani din întreaga lumela evenimentele organizate live, și deseoriau fost capabili să umple săli de dimensiuni comparabile cu arenele sporturilordeja consacrate.Un alt joc pe care ar trebuisă-lmenționez din cauza popularitățicrescute este Hearthstone, un joc de cărți online care a început sa se extindă și pe telefoanele mobile și a cărui competiții atrag un număr tot mai mare de vizualizări.

Apariția internetului a realizat transferul multor jocuri din mediul fizic în mediul online, și din pricina accesibilității rapide noi dobândite, acestea continuă să atragă din ce in ce mai mulți jucători și sustinători și în prezent. Câteva exemple de jocuri de societate care pot fi jucate și online, în momentul de față,suntMonopoly, Scrabble, Clue și Cards Against Humanity.Fanii jocurilorde strategie și negociere precum Catan nu sunt uitați, ei putând să-l joace acum virtual, împreună cu jucători din întreaga lume. Iar pentru cei care vor să-și încerce șansa la jocurile de noroc, au apărut diferite cazinouri, case de pariuriși platformede jocuri competitive online.

Pokerul în lumea internetului

Pokerul este joc de noroc foartepopular și căutat, chiar și în mediul online.Jucătorii de poker profesiont participă la partide virtuale, la turnee și competiții. Una dintre cele mai apreciate trăsături ale platformelor și website-urilor dedicate pokerului este apropiere virtuală dintre jucătorul amator și cel profesionist. Acum suporterii și fanii pot să le urmarească turneele profesioniștilor în timp real, iar amatorii și începătorii pot să învețe de la idolii lor, ba chiar să joace la aceeași masă, dacă își permit.

La prima vedere jocul de poker pare un joc simplu, cu reguli care pot fi învațate rapid, dar eldevine complicat când e practicat, atunci când jucătorul este nevoit să ia decizii în legătură cu următoarea sa mișcare în funcție de ceilalți jucători de la masă.Pentru că e un joc care se bazează foarte mult pe putereade concentrare, de gândire strategică, de răbdare și de abilitatea de a-i citi pe cei din jur, se poate spune că pokerul este unul din cele mai imprevizibile și mai interesante jocuri din lume, cu câstigurile cele mai mari din multe puncte de vedere.

Industria jocurilor online e una dintre cele mai înfloritoare industrii din lume în ziua de azi. Zeci de jocuri sunt inventate frecvent, pentru toate gusturile și buzunarele. Dat fiind faptul că e o lume dedicată imaginației, escapismuluiși divertismentului, ea va atrage în continuare visători, și a fi visător nu e neapărat un lucru rău. coral