Centrul Cultural Clujean dă startul Culturepreneurs 2019. Aflat la a doua ediție, Culturepreneurs este un program de educație antreprenorială pentru industriile culturale și creative, care implică comunitatea în găsirea unor soluții pentru câteva teme prestabilite din mediul cultural, cum ar fi: evaluarea experienței vizitatorilor în spațiile culturale, dezvoltarea publicului sau cultura în spațiul virtual.

Se pot înscrie în program atât persoanele care au idei, produse, servicii deja formulate, cât și cele care vor să-și aducă contribuția la dezvoltarea de servicii și produse în industriile culturale și creative.

Înscrierile se fac până în data de 14 mai prin completarea formularului online de pe pagina www.culturepreneurs.ro. Tot aici se găsesc mai multe informații despre program.

Toți cei care se înscriu vor avea oportunitatea să participe la evenimentul de lansare din 20 mai, de la Cluj Hub, și să-și prezinte ideile în fața unui juriu specializat.

Juriul va decide ce idei vor intra în etapa a doua de program, care se va concentra atât pe dezvoltarea ideilor, cât și pe implementarea lor prin oferirea de workshop-uri, spații de lucru, mentorat.

La prima ediție Culturepreneurs 13 idei au fost alese de juriu pentru a intra în programul de mentorat, iar la finalul acestuia trei proiecte au fost desemnate câștigătoare și au obținut premii în valoare de 10000 de Euro.

Programul Culturepreneurs este organizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Parteneri: Banca Transilvania și URSUS.

coral