Persoanele cu dizabilități vor putea beneficia inclusiv de servicii la domiciliu

Președintele Consiliului Județean Cluj, dAlin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea proiectului privind dotarea și modernizarea Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru Persoane cu Dizabilități Cluj-Napoca, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj, precum și depunerea acestuia spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Investiția are ca scop creșterea calității vieții persoanelor adulte cu  dizabilități, prin reabilitarea, accesibilizarea, dotarea și modernizarea actualului spațiu al centrului.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Odată cu finalizarea acestui obiectiv va crește semnificativ numărul beneficiarilor, fiind extinsă, totodată, și gama de servicii oferite. Ne dorim să asigurăm toate condițiile necesare, astfel încât să răspundem într-un mod optim nevoilor individuale ale persoanelor cu dizabilități.”

Astfel, Centrul situat pe strada Einstein din Cluj-Napoca, la numărul 14, va beneficia de lucrări de modernizare și va fi echipat cu mobilier și aparatură modernă, de ultimă generație, aferentă procesului de recuperare neuromotorie.

De asemenea, vor fi achiziționate și aparatură mobilă care va permite efectuarea de intervenții specifice la domiciliul persoanei cu dizabilități și un mijloc de transport dotat și accesibilizat pentru această categorie.

În prezent, în municipiul Cluj-Napoca există un singur serviciu social public pentru recuperarea neuromotorie de tip ambulatoriu destinat persoanelor adulte cu dizabilități, la nivelul DGASPC Cluj, instituție aflată în subordinea forului administrativ județean, având o capacitate de 8 beneficiari/zi. În urma investiției, se preconizează creșterea numărului acestora la minim 15 /zi.

Reamintim faptul că Centrul Comunitar Județean – Complex de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii și Adulți Cluj, din cadrul căruia face parte și centrul vizat a fi modernizat, a fost înființat în baza unui proiect finanțat din fonduri europene, implementat de Consiliul Județean Cluj.

 

coral