Centrul de Vaccinare de la nivelul comunei Floreşti va deveni operational, ȋncepând de luni, 18 ianuarie 2021, potrivit Planului de Acţiune privind Vaccinarea ȋmpotriva COVID-19 la nivel naţional.

Reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, au transmis ȋn teritoriu, autorităţilor judeţene şi locale, instrucţiunile de urmat ȋn organizarea şi desfăşurarea procesului de vaccinare, mijloacele necesare şi responsabilităţile autorităţilor desemnate pentru vaccinarea pe baza de consimţământ informat al persoanelor eligibile care doresc să se vaccineze.

La nivel local, autoritatea administraţiei publice asigură implementarea eficientă a activităţilor necesare pentru campania de vaccinare ȋmpotriva COVID-19 a populaţiei, ȋn conformitate cu Strategia de Vaccinare ȋmpotriva COVID-19 ȋn România.

Centrul de Vaccinare din comuna Floreşti a fost amenajat, cu respectarea etapei de pregătire a infrastructurii, ȋn cadrul Şcolii Gimnaziale “Ghe. Şincai” din localitate, strada Andrei Mureşanu nr. 1, ȋn Sala de Sport a unităţii de ȋnvăţământ. Au fost respectate normele comunicate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, cu asigurarea fluxului de triaj “intrare” – triaj medical/ registratură, zone de aşteptare, grupuri sanitare, punct de vaccinare, depozitare materiale sanitare, respectiv zonă de aşteptare post vaccinare.

Informaţii despre vaccinare pot fi consultate pe Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea ȋmpotriva Covid-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/, la adresa de email: contact@vaccinare-covid.gov.ro şi telefonic la CallCenterCJ: 021.414.44.64.

Conform informărilor Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea ȋmpotriva Covid 19, reamintim că, în acest moment, programările în platforma: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I – care își desfășoară activitatea în domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Datele privind Campania de Vaccinare vor fi actualizate periodic.

coral