Unul dintre cele mai importante obiective pentru floreșteni este realizarea Centurii Ocolitoare de Sud, proiect în curând va prinde contur. Primarul comunei Florești, Horia Șulea, speră ca lucrările să demareze cât de curând.

Centura Ocolitoare se Sud este necesară pentru a nu mai exista atât de multă aglomerație în trafic.

Despre construirea acestei variante ocolitoare se discută încă din anul 2016. La finele lunii aprilie 2016, primarul comunei Florești a anunțat că firma lui Nicolae Petri, Diferit SRL, va executa noul drum de legătură cu oraşul Cluj – Napoca. Aceasta oferise cel mai mic preţ, 28,4 milioane lei, în cadrul licitaţiei la care se mai înscriseseră alţi opt constructori, printre care nume mari precum italienii de la Tirrena Scavi şi austriecii de la Porr.

După aproape doi ani şi jumătate de la atribuirea contractului pentru construirea drumului de legătură între Floreşti şi Cluj – Napoca, lucrările au fost oprite deoarece constructorul a solicitat mai mulţi bani şi extinderea perioadei de execuţei a lucrărilor.

Acum, discuția despre centură a revenit, iar problema cu care se confruntă administrația locală este o contestație a studiului de fezabilitate.

„Suntem în faza cu studiul de fezabilitate, dar iar am întâmpinat probleme din cauza legii alambicate și din cauza milioanelor de avize care trebuie obținute pentru o investiție de interes public. Am început în anul 2016, iar azi suntem la CNSC în instanță cu studiul de fezabilitate pe care l-a contestat una dintre firmele viitor licitante. Sperăm să se soluționeze în curând și să scoatem la licitație. Reamintesc că e vorba de o sută de milioane de euro! Suntem la capitolul exproprieri pentru a crea condiții de trafic cât mai bune”, a declarat pentru BZC Horia Șulea, primarul comunei Florești.

 

 

coral