News Flash:

Cerb UCIS de un urs care a intrat într-un complex de vânătoare, aproape de Cluj

23 Iulie 2021
1160 Vizualizari | 3 Comentarii
cerb ucis de un urs

Un cerb de 200 kg a fost omorât de un urs care a intrat în incinta unui complex de vânătoare, aflat aproape de județul Cluj. Autoritățile refuză evaluarea pagubelor.

 

Totul s-a întâmplat miercuri, în interiorul unui complex de vânătoare din Sărățel, județul Bistrița. 

Un urs a intrat în complex după ce a săpat pe dub gardul electric. Ulterior, animalul a omorât un cerb de 200 kg. 

Autoritățile refuză evaluarea pagubelor

După ce ursul a intrat în complexul de vânătoare și a omorât un cerb, administratorii au cerut autorităților să constituie o comisie care să evalueze paguba.  Totuși, autoritățile au refuzat să facă acest lucru, lăsându-i pe administratori „cu ochii-n soare”.

„L-a surprins, din câte îmi dau seama, că a venit pe drum, ușor, cerbul mânca frunze. S-au văzut urmele. L-a prins, l-a sfâșiat pe spate, până l-a omorât a durat o oră. A fost obosit și nu a mâncat mai nimic din el", a spus administratorul complexului pentru timponline.ro.

 

El a spus și că cerbul omorât de urs l-a costat 14.000 de lei, când l-a cumpărat de la o altă fermă. Având în vedere că cerbul era „proprietate privată”, iar ursul „proprietatea statului”, administratorii au cerut acea evaluare.

Refuzul autorităților a fost motivat de faptul că doar proprietarii de animale domestice și de culturi distruse pot fi desbăgubiți.

Comisarul șef al Gărzii Forestiere Cluj a declarat pentru sursa menționată că nu există temei legat pentru o verificare: 

„Nu există un temei legal să facă o verificare pentru animalele sălbatice ținute într-un complex şi doar într-o instanță vor putea obține o despăgubire.”

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Ion  | #80714
da...cerbul a fost mancat de urs sau ursul a mancat cerbul. Asta este stire? Oamenii ucid insa animalele vaneaza si mananca vanatul pentru supravietuire. Titlu de *****
astexLiet  | #81217
Piovoky  | #81714
Adauga comentariu

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0971 (s) | 22 queries | Mysql time :0.044934 (s)