Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca cercetează un bărbat de 53 de ani din Cluj-Napoca, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 13.30 poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca s-au deplasat pe strada Dâmboviţei din municipiul Cluj-Napoca, în vederea soluţionării unui eveniment rutier cu pagube materiale. Cu această ocazie, poliţiştii au stabilit că un bărbat de 53 de ani din municipiul Cluj-Napoca, a condus o autoutilitară deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testării cu aparatul etilotest.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice sau altor substanţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****
Poliţiştii din Compartimentului Rutier Câmpia Turzii cercetează un bărbat de 35 de ani din comuna Viişoar, judeţul Cluj, pentru conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 19.50, poliţiştii Compartimentului Rutier Câmpia Turzii au depistat pe strada Laminoriştilor din municipiul Câmpia Turzii, un bărbat de 35 de ani din comuna Viişoara, judeţul Cluj, care conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testării cu aparatul etilotest.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

coral