News Flash:

Cercetatori olandezi au depistat o noua metoda de avertizare privind transmiterea coronavirusului

1 Aprilie 2020
13256 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetatori olandezi au depistat noul coronavirus intr-un sistem de canalizare inainte de constatarea primelor cazuri confirmate de infectare, lucru care ar putea fi o metoda de avertizare privind eventuala transmitere a bolii Covid-19 in comunitati, informeaza agentia Bloomberg.

Monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi un instrument sensibil pentru verificarea circulatiei coronavirusului in comunitati, in principal in zonele urbane.

Coranavirusul SARS-CoV-2 este adesea eliminat prin excremente de catre persoanele bolnave. Chiar daca este improbabil ca sistemul de canalizare sa devina o ruta importanta de transmitere a bolii, circulatia din ce in ce mai mare a patogenului in comunitati va amplifica posibilitatea scurgerii in sistemele de canalizare, afirma echipa de cercetatori condusa de Gertjan Medema, de la Institutul KWR pentru verificarea calitatii apei situat in orasul olandez Nieuwegein.

Cercetatorii au depistat material genetic specific coronavirusului intr-o statie de tratare a apelor reziduale din Amersfoort, pe 5 martie, inainte ca in orasul situat la circa 50 de kilometri de Amsterdam sa fie raportate primele cazuri de infectare. Autoritatile olandeze au confirmat primul caz de Covid-19 pe 27 februarie, iar dupa cateva zile angajati din sistemul medical s-au imbolnavit intr-o zona din sudul tarii, un indiciu privind transmiterea comunitara.

    „Este important sa fie colectate informatii despre aparitia si situatia acestui virus in canalizare pentru a intelege daca exista riscuri asupra angajatilor din acest domeniu, dar si pentru a stabili daca monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi utilizata pentru verificarea circulatiei virusului SARS-CoV-2 in comunitati. Aceste date pot completa actuala supraveghere clinica, limitata la pacientii care au boala Covid-19 si au cele mai severe simptome”, explica Gertjan Medema, seful Sectiei de Microbiologie a Institutului KWR.

Este prima data cand coronavirusul SARS-CoV-2 a fost depistat in canalizare. Monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi utilizata ca metoda de avertizare privind aparitia sau reaparitia Covid-19 in orase, explica cercetatorii.

    „Detectarea virusului in canalizare, chiar si in cazurile in care prevalenta Covid-19 este scazuta, arata ca monitorizarea sistemelor de canalizare poate fi un instrument sensibil pentru depistarea circulatiei virusului in randul populatiei”, subliniaza cercetatorii.

Nightwhisper

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

coronavirus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1052 (s) | 33 queries | Mysql time :0.047940 (s)