La Școala Gimnazială “Ion Creangă” din Cluj-Napoca, vineri 05.06.2020, pentru elevii claselor a VIII-a sună ultimul clopoțel din viața lor de elevi de gimnaziu, însă nu ca în alți ani.
       

Festivitatea de absolvire tradițională, cu tot ceea ce implica un astfel de moment unic: emoțiile ultimei zile petrecute în școala generală, zâmbete, îmbrățișări, lacrimi, baloane colorate și panglici cu visuri fluturând, a fost înlocuită de o emoționantă festivitate organizată pe platforma zoom, un filmuleț realizat de către profesorii diriginți împreaună cu directorii școlii, pentru Promoția 2020, precum și de premierea șefelor de promoție acasă la ele.
     

“Este important să vrei să oferi momente minunate acestor absolvenți merituoși. Să fii profesor înseamnă înainte de toate să fii empatic, să te dăruiești prin emoții și amintiri, să-ți pese de sufletele elevilor tăi. De aceea am ales să dedicăm această zi  celor 90 de absolvenți ai Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, cei mai frumoși, cei mai talentați și cei mai puternici. Promoției 2020. O promoție cu adevărat altfel, o promoție care a învățat lecția existenței responsabile înainte de toate celelalte. Nici o pandemie nu trebuie să răpească acestor copii bucuria absolvirii școlii generale” (Camelia Sîncrăian Pop, Director Școala Gimnazială “Ion Creangă”).
       

Cele două șefe de promoție, Alexia Pop și Daria Maria Broscoi, care au absolvit școala generală cu media 10, meritau acest gen de recunoaștere a valorii și muncii lor. Elevele au primit vizita profesorilor diriginți și a directorului școlii și au fost emoționate să primească daruri simbolice:  coronițe de absolvire, diplome de excelență și buchete de flori. Ceilalți absolvenți au primit diplome și scrisori cu mesaje emoționante din partea școlii.
 

coral