Certificatul Covid-19 va deveni obligatoriu pentru personalul medical din spitalele publice, precum și din cele private. Angajații unităților sanitare vor trebui să fie vaccinați împotriva coronavirusului, fie să dovedească trecerea recentă prin boală sau să prezinte teste negative.

Când se poate suspenda contractul de muncă pentru personalul medical

Potrivit unui proiect de lege ce a fost publicat luni de Ministerul Sănătății, în transparență decizională, în cazul în care un angajat nu prezintă certificatul Covid-19, i se va suspenda contractul de muncă pentru o perioadă de 30 de zile, după care acesta va înceta de drept.

”Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență. Aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical.

Sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important în dețin vaccinurile”, a spus Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății despre proiectul ce va merge în Parlament după ce=l va aproba Guvernul.

 

coral