CFR Cluj s-a calificat in turul III preliminar al Champions League dupa ce a trecut in dubla mansa de Maccabi Tel Aviv.

A fost 1-0 in partida tur din Gruia si 2-2 in returul de marti, de la Tel Aviv, elevii lui Dan Petrescu reusind sa faca o partida mare intr-o deplasare dificila.

Duelul din Israel n-a inceput tocmai bine pentru campioana Romaniei, care a ratat o sansa uriasa prin Rondon, iar apoi s-a vazut condusa dupa ce Blackman a profitat de o greseala foarte mare pe faza defensiva.

Imediat insa CFR a dat replica, Bordeianu reusind sa scoata o lovitura de la 11 metri la chiar urmatoarea faza, penaltiul fiind transformat de Culio.

Pe final de repriza, acelasi Culio a sutat puternic, portarul Gianniotis a respins neglijent in fata, iar Rondon, atent pe recuperare, a trimis in plasa si i-a adus in avantaj pe "feroviari".

Maccabi a fortat in partea secunda, avand si avantajul unui gol inscris rapid de Cohen, insa israelienii n-au putut sa faca mai mult decat sa egaleze.

CFR s-a retras in propria jumatate de teren si a aparat cu disperare in unele momente remiza ce le-a adus calificarea.

Mai departe, in turul III preliminar al Ligii Campionilor, elevii lui Dan Petrescu vor da peste scotienii de la Celtic Glasgow, prima mansa urmand a se disputa in Gruia pe 6 august.

coral