Miecuri de la ora 15 are loc la Casa de Cultură o ședință publică extraordinară  a consiliului local Gherla.

Pe ordinea de zi a ședinței se află un singur punct, respectiv o rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli.

În referatul proiectului se arată că Municipiul Gherla a încheiat cu Direcția de Sănătate Publică Cluj un contract pentru decontarea cheltuielilor pentru carantină instituționalizată a persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele afectate de COVID-19, stabilite prin ordin al ministerului sănătății. De asemenea, s-a încheiat un contract cu Eurotrat srl Gherla pentru punerea la dispoziție a spațiilor de cazare și serviciilor aferente. Decontarea se face în conformitate cu prevederile HG nr. 201/2020. Suma facturată de Eurotrat srl este de 289.800 lei, care de asemenea a fost facturată de Municipiul Gherla către DSP Cluj.
Urmare a virării de către Direcția de Sănătate Publică Cluj a sumei de 124.324 lei, reprezentând cheltuieli pentru persoanele aflate în carantină și țînând cont de prevederile contractului încheiat de Municipiul Gherla cu SC Eurotrat srl, prin care se prevede obligativitatea plății serviciilor prestate în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la dată virării sumelor de către DSP, se impune rectificarea de urgență a bugetului local al Municipiului Gherla, prin includerea sumelor facturate, atât la partea de venituri cât și la partea de cheltuieli.
În urma primirii unor donații (3200 lei) și a unor sume reprezentând subvenții pentru stimulentul de risc (2500 lei) la Spitalul Municipal Gherla, se modifică bugetul activităților autofinanțate cu aceste sume.

„Se aprobă rectificarea bugetului local de venituri si cheltuieli pe anul 2020, care la partea de venituri înregistrează suma de 48.284.600 lei, iar la partea de cheltuieli suma 54.836.010 lei, din care secțiunea de funcționare este în sumă de 29.062.800 lei, iar secțiunea de dezvoltare în sumă de 25.773.210 lei. Se aprobă lista de investiţii pe anul 2020. Se aprobă bugetul activităţilor autofinanţate pe anul 2020”, se menționează în proiectul de hotărâre.

coral