Viorel este un tânăr sensibil, minor, din localitatea clujeană Pădureni, comuna Chinteni – de aceea prezența sa, cu buza spartă, în sala de așteptare a IML Cluj, pare destul de neobișnuită.

Acesta mărturisește că în ziua precedentă a trecut printr-o pățanie dură, după ce un sătean de 32 de ani a vrut să-i ia cu japca sora de 13 ani – dar și o altă fată, de 17 – din grupul cu care se plimba pe ulița satului și să le ducă la el acasă. Iar faptul că a intervenit în apărarea fetelor l-a determinat pe agresor să-i administreze două reprize serioase de pumni și palme!

Băiatul este însoțit la I.M.L. Cluj de mama lui, peste măsură de indignată de incidentul, violent, trăit de fiul ei în vârstă de 17 ani – dar și de fiica de 13! – la impactul cu consăteanul turmentat și dornic de plăceri carnale, cu două minore deodată!

După un scurt schimb de cuvinte, aceasta îi permite fiului său să-mi relateze, detaliat, întregul episod, iar tânărul, cătrănit tare, la rândul său, nu zăbovește și-și începe povestirea:

“Ieri seară, după ora opt ne plimbam, într-un mic grup, pe ulițele satului Pădureni. Cu noi se afla sora mea în vârstă de 13 ani și încă o fată, de 17. Ele rămăseseră puțin în spate, povesteau în mers – iar eu, cu ceilalți, mă aflam în fața lor. Brusc, observ cum un consătean iese din casa în care locuiește – un ins matur de vreo 32 de ani, despe care știu că are ceva firmă, dar numele de familie nu i-l știu, doar porecla: “A lui Găvrilă”. După câțiva pași făcuți împreună cu ele, în timp ce le cuprinde după umăr și le șoptește ceva la ureche, văd cum la un moment dat le prinde puternic de mână și încearcă să le desprindă din grup și să le tragă cu forța spre casa lui ”.

În mod firesc, Viorel a intervenit imediat, roagându-l pe bărbat să lase fetele în pace, fiindcă-s minore, la care replica pofticiosului vine rapid: “Lasă-ne-n pace, că-s gagicile mele!”

Și-și continuă efortul de a le târî  spre gospodăria sa, dar nu înainte de a-i administra lui Viorel o serie rapidă de pumni și palme peste figură și umăr – descumpănindu-l și spărgându-i, instantaneu, buza.

Explică mai departe minorul: “Puteam și eu să reacționez și să-l lovesc, dar n-am făcut-o, am preferat să le ocrotesc  pe cele două fete și să le depărtez cât mai tare de individ. Însă, din păcate, acesta nu s-a dat bătut și a venit, ca scaiul, după noi. Apoi s-a aruncat iarăși pe mine, administrându-mi o nouă serie de palme peste figură, dar și pe acelea le-am suportat, doar ca să le salvez pe fete.

Am avut noroc până la urmă că au apărut doi prieteni de-ai lui și l-au dus înapoi, în casă! Iar eu și soră-mea, ajunși la domiciliu, am povestit totul părinților, după care am luat împreună decizia să anunțăm poliția. Indignat de cele întâmplate, polițistul m-a sfătuit să mă prezint la I.M.L. și apoi să merg la secție – împreună cu părinții și surioara – ca să facem plângere pe numele agresorului. Menționez că nu am mai chemat ambulanța pentru buza mea spartă și umărul tumefiat, deoarece loviturile nu erau foarte grave și le puteam suporta”.

Tânărul nu apucă să-și încheie vorbele și este invitat în cabinetul de consultații. Zăbovește acolo circa zece minute, după care iese ținând în mână un certificat în care medicii i-au recomandat câteva zile de îngrijiri.

Apoi, înainte de a părăsi incinta I.M.L. Cluj concluzionează: “Nu avem cum să-l iertăm pe acest individ, deoarece poate repeta figura oricând se îmbată – și nu știm cine i-ar putea cădea victimă, poate una mult mai neajutorată decât a fost sora mea și cealaltă fată din grupul nostru”… coral