Doctorul gorjean a trăit 17 ani cu inima fotbalistului Mihai Serbanoiu, de la Pandurii, după transplantul efectuat de medicul Șerban Brădișteanu.

Chirurgul Mihai Stăniloiu, un cunoscut medic din Gorj, a murit. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de un medic inițiat de chirurgul Stăniloiu.

Draga Olteanu Matei a murit. Reputata actriţă s-a stins la 87 de ani„Drum lin în ceruri, domnule doctor Mihai Staniloiu! Ați fost și veți rămâne o parte importantă din viața mea. Amintirile legate de dumneavoastră mă vor urmări toată viața. Dumneavoastră sunteți cel care m-a învățat să țin, prima data, un bisturiu în mână, mi-ați dat aripi și încredere să merg mai departe în această meserie. Mulțumesc lui Dumnezeu că pentru tot ce ați făcut pentru mine, am putut să vă mulțumesc când erați în viață. Ați aflat de la mine cât v-am prețuit, atât ca doctor cât și ca OM. Sper să mă vegheați de-acolo, de sus, așa cum o făceați când lucram împreuna la cabinet. Așa e viața, ca o piesă de teatru: nu contează cât de mult a ținut, ci cât de frumos s-a desfășurat. Dumnezeu să vă aibă în pază, domnule doctor!”, a scris, pe Facebook, medicul Andreea Udrea.

Chirurgul Mihail Stăniloiu a făcut transplantul de cord de la Mihai Şerbănoiu,  un fotbaliist decedat la 23 de ani în urma unui accident de maşină

Pentru familia Şerbănoiu din Scorniceşti timpul s-a oprit în loc în 2003. Singura lor alinare este că inima lui Mihai bate în continuare în pieptul unui alt om. Şapte ani cu inimă tînără, plină de viaţă. Pentru medicul Mihail Stăniloiu, de la Spitalul Judeţean din Tîrgu-Jiu, 2003 este anul în care s-a născut a doua oară. Destinul a făcut ca în timp ce el aştepta resemnat pe un pat de spital transplantul de cord salvator, Mihai să fie internat în moarte clinică, cu şanse infime de supravieţuire.

„Îmi luasem gîndul de la viaţă. Sunt ani pe care i-am furat de la viaţă. În 2003, eram pe ultimii metri, nu mai speram să apară la timp o inimă pentru mine. Îmi luasem gîndul. Am avut noroc că inima lui Mihai a fost compatibilă, iar grefa a reuşit. Voi fi recunoscător toată viaţa familiei lui Mihai şi reputatului chirurg Şerban Brădişteanu, de la Spitalul Floreasca, o valoare inestimabilă a României terfelită de guvernanţii noştri mafioţi. Nu-mi e frică de ceea ce spun, meseria nu mi-o pot lua, poate doar viaţa!”,  a povesstit Chirurgul Mihail Stăniloiu pentru gsp.ro.   „M-am potrivit perfect cu Mihai, inclusiv la înălţime şi greutate, astfel că nu a fost nevoie ca vasele sangvine să fie modificate. Dumnezeu m-a ajutat fiindcă şi eu, la rîndul meu, le-am prelungit viaţa oamenilor pe care i-am operat de cancer. Acum am o viaţă normală, merg la control din 6 în 6 luni. Dimineaţa lucrez la spital, iar după-amiaza la cabinetul privat. Statul a plătit transplantul! Azi n-aş fi avut nici o şansă. Din cauza sistemului corupt, la noi nu se mai fac astfel de intervenţii, iar în străinătate costă vreo 250.000 de euro”

Chirurgul Mihai Stăniloiu spune că a ţinut o vreme legătura cu familia fotbalistului a cărui inimă îi bate în piept, dar a pierdut contactul de cîţiva ani. „S-au cam dezbinat după moartea lui Mihai. Ultima dată cînd am fost la Scorniceşti, Alexandru, fiul lui Mihai, era la bunică. Le-am propus să înfiez copilul, o făceam cu mare drag, dar mama lui n-a fost de acord. I-am făcut însă o poliţă de asigurare de studii, bani care sper să-l ajute cînd va împlini 18 ani”, a explicat doctorul cu inimă de fotbalist.

coral