Eddie Van Halen, chitaristul virtuos ale cărui solouri inovatoare au ajutat la propulsarea trupei cu acelaşi nume a murit de cancer. Avea 65 de ani.

Fiul lui Van Halen, Wolfgang, care a devenit basistul formației când s-a reunit în 2007, a anunțat știrea pe Twitter marți. „Nu-mi vine să cred că trebuie să scriu asta, dar tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen , și-a pierdut bătălia lungă și grea cu cancerul în această dimineață”, a scris el.

„A fost cel mai bun tată pe care l-am putut cere vreodată. Fiecare moment pe care l-am împărtășit pe el și în afara scenei a fost un cadou.

„Inima mi se frânge și nu cred că mă voi recupera vreodată pe deplin după această pierdere.”

El a adăugat: „Te iubesc atât de mult, Pop”.

Eddie Van Halen a murit de cancer la 65 de ani

Van Halen, născut în 1955 la Amsterdam și crescut în Pasadena, California, a format trupă împreună cu fratele său Alex, basistul Michael Anthony și cântărețul David Lee Roth în 1974, după ce grupul s-a întâlnit în timp ce participa la Pasadena City College.

Trupa și-a tăiat dinții jucându-se în cluburile din West Hollywood înainte de a izbucni pe scena rock în 1978 cu albumul lor de debut auto-intitulat, care în cele din urmă a vândut peste 10 milioane de exemplare ca parte a unui val de hard rock care a împins discoteca în topul topurilor.

Grupul, unul dintre cei 20 de artiști cu cele mai bune vânzări din toate timpurile, a început apoi să lăcrimeze, lansând albume multi-platină în cinci ani consecutivi: Van Halen ÎI (1979), Women and Children First (1980), Fair Warning (1981), Diver Down (1982) și în cele din urmă cel mai mare succes al lor, 1984.

Albumul a inclus hiturile Jump, Panama și Hot for Teacher. Separat de trupă, Eddie Van Halen a contribuit, de asemenea, la chitară semnată solo la hit-ul lui Michael Jackson Beat It, din 1982.

Începând cu un solo înflăcărat pe Eruption de pe albumul lor de debut, chitara acrobatică distinctivă a lui Eddie Van Halen a susținut atracția trupei, câștigându-i o reputație ca unul dintre cei mai buni chitarişti ai rockului. coral