Poliția canadiană a spus duminică că Gabriel Wortman, tehnician dentar, a fost reținut, dar ulterior a decedat, ca urmare a confruntării dintr-o benzinărie din apropierea orașului Halifax, relatează The Guardian.

Împrejurările în care acesta a decedat nu sunt foarte clare, iar poliția a emis un comunicat prin care anunță că s-a demarat o investigație în acest sens.

Potrivit datelor oficiale, Gabriel Wortman deținea o clinică dentară în Darthmouth, iar în 2014 a apărut într-un ziar local după ce a donat o proteză dentară unei persoane care a supraviețuit cancerului.

Vecinii lui Wortman, care avea trei proprietăți în Portapique, o comunitate mică de unde ar fi început sâmbătă noapte atacul, au fost șocați de vești. „Foarte, foarte șocată să aflu că o persoană pe care o știam de atâta vreme, un vecin bun, săritor, foarte bun, s-ar putea gândi să provoace o astfel de tragedie”, a declarat Lillian MacCormack pentru CTV News.

„Nu știm niciodată prin ce trec alții în viață și ce îi determină să ia anumite decizii”, a scris pe Facebook Scott Balser, fost coleg de școală cu Wortman. „În niciun caz nu îi găsesc vreo scuză pentru acțiunile în acest weekend”.

David George Crockett a declarat pentru o publicație canadiană că Wortman i-a făcut dantura în trecut: „Sunt foarte surprins. Nu mi-am imaginat vreodată că va face așa ceva. Din ce știam despre el, era foarte liniștit, foarte amabil”.

Poliția nu a stabilit deocamdată motivul atacului, dar a sugerat că faptele ar fi fost premeditate și că Wortman a acționat singur.

„Cred că la început a fost o motivație, apoi cred că a omorât la întâmplare”, a declarat comisarul Brenda Lucki. Anchetatorii însă nu știu care este motivul și spun că atacul nu ar fi de natură teroristă.

Un detaliu ciudat este că Wortman era deghizat în ofițer de poliție, iar mașina lui fusese inscripționată în așa fel încât să semene cu o mașină de poliție. Poliția din Noua Scoție a postat pe Twitter fotografia mașinii pe care ar fi folosit-o Gabriel Wortman.

Printre victimele bărbatului se numără și o polițistă, Heidi Stevenson.

Sursa: digi24 coral