Deși persoana găsitădecedată la locul sinuciderii nu avea acte de identitate, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au stabilit că persoana decedată se numește Marius Fărcaș, și era medicul șef de la Imogen Cluj, institut de genetică umană. Acesta era medic genetician și punea concluziile pe buletinele de analize ale persoanelor infectat cu Covid.

Potrivit Foaia Transilvană, Marius Fărcaș era abilitat să lucrez eîn plaforma națională a persoanelor infectate cu noul coronavirus, Corona Fom. Această platformă este administrată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, toate persoanele abilitate fiind verificate informativ.

Gestul lui Marius Fărcaș nu poate fi expicat de colegii lui. Acesta a fost cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj. Apoi s-a angajat genetician la Spitalul Județean Cluj. Era un om mai introvertit, nu discuta sau socializa prea mult, dar era un om foarte bine pregătit profesional.

Cei care l-au cunoscut spun că în trecut, Marius Fărcaș a mai dispărut nejustificat timp de câteva zile, după care a apărut între timp. Acum, se pare că acesta a avut o neînelegere cu iubita lui și a decis să recurgă la acest gest suicidal.

”Universitatea de Medicină și Farmacie își exprimă regretul și tristețea la aflarea veștii trecerii în neființă a fostului nostru coleg. Domnul doctor nu mai era cadru didactic în cadrul universității noastre, relația contractuală cu domnia sa fiind încheiată. Întreaga comunitate academică își exprimă compasiunea și transmit sincere condoleanțe celor apropiați. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de familie şi de cei dragi”, au anunțat cei de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca, conform sursei citate.

Cine a fost Marius Fărcaș

Tânărul medic era specialist în Genetică Medicală și fost asistent universitar la UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj. Începând cu anul II de facultate, Marius a devenit membru al colectivului de cercetare din cadrul Disciplinei de Genetică Medicală. A participat la studii de genetică moleculară axate pe infertilitatea masculină, diverse patologii multifactoriale și epidemiologie genetică.

A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca în anul 2013 și, începând din același an, a devenit doctorand sub conducerea Prof. Dr. Ioan Victor Pop. La scurtă vreme după înscrierea la doctorat, a început să lucreze ca și cadru didactic în cadrul Disciplinei de Genetică Medicală.

Domeniul de activitate interesează factorii individuali de susceptibilitate genetică în tuberculoză, iar cercetarea din ultima perioadă vizează cu precădere componenta genetică din domeniul gutei şi al hiperuricemiei.

Știre inițială: Un arădean de 22 de ani  s-a aruncat în gol de la etajul unei unități hoteliere din Cluj-Napoca.

Reprezentanții IPJ Cluj susțin că au fost seszați, la ora 08:00 dimineața, iar în urma acestui caz s-a deschis dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă. 

„Poliția a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112, la data de 20 octombrie, în jurul orei 08.00, cu privire la faptul că o persoană ar fi căzut de la etajul unei locații de cazare în regim hotelier, din municipiul Cluj-Napoca.

La fața locului a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din județul Arad, echipajele medicale prezente la fața locului constatând faptul că acesta nu mai prezenta semne compatibile cu viața.

Trupul neînsuflețit al persoanei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca în vederea efectuării necropsiei .

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru documentarea infracțiunii de ucidere din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea în fapt și în drept a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, arată IPJ Cluj. coral