Dramă în lumea culturală clujeană. Bărbatul în vârstă de 55 de ani care a murit duminică în Vama Veche, este un artist plastic de la Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca.

Este vorba de Gyula Lorincz, cel care a fost și patronul localului Insomnia Cafe din Cluj și a fost omul din spatele mai multor scenografii ale spectacolelor puse în scenă pe scena Operei Maghiare.

„Asociația Operei Maghiare din Kolozsvár este profund îndurerată să audă despre moartea subită a colegului nostru, GYULA L riRINCZ, artistul vizual. Plecarea lui este o mare pierdere pentru instituția noastră. Viziunea sa artistică a fost crucială în ultimele decenii ale Operei noastre. Condoleanțe familiei sale. Calmul de a fi liniște”, transmite instituția de cultură clujeană. 

Potrivit Clujul Cultural, artistul plastic Lőrincz Gyula s-a născut la Odorheiu Secuiesc în 19 noiembrie 1967. Acesta a fost un cunoscut grafician din Cluj-Napoca și a absolvit Universitatea de Arte și Design Cluj. A lucrat de la început și la cotidianul maghiar Kronika, în 1999 iar în 1998 a înființat împreuna cu artista vizuală Markos Tunde cunoscuta cafenea Insomnia.

coral