Mezinul fostului dictator român a avut multe aventuri amoroase, dar se știu puține lucruri despre ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu. Cât timp tatăl lui a fost la putere, „Prințișorul” s-a iubit cu cele mai frumoase femei ale timpului. Chiar dacă s-a spus că a avut numeroase amante, opinia publică din vremea comunistă a aflat doar numele iubitelor celebre. Ultima femeie din viața lui a fost și ce-a care l-a îngrijit și i-a stat alături atunci când a murit.

Nicu Ceaușescu a murit în urmă cu aproape 25 de ani, la 25 septembrie 1996, la 45 de ani, răpus de ciroză. Și totuși, în ultima zi a vieții sale a fost singur, pe un pat de spital la Viena. Cât timp Nicolae Ceaușescu se afla la putere, „Prințișorul” s-a iubit cu cele mai frumoase femei ale timpului. Totuși, puțini știu cine a fost ultima femeie din viața lui. Ea l-a primit când a ieșit din pușcărie și l-a îngrijit pe patul de moarte.

Ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu

Nicu Ceaușescu a fost cel mai mic fiu al soților Ceaușescu, fiind numit „Prințișorul”. S-au scris multe despre acesta, iar pe vremea când familia Ceaușescu deţinea controlul în România, Nicuşor era cunoscut ca un adevărat Don Juan al epocii. Mădălin Voicu spunea despre el, în mai multe rânduri, că era bine dotat, femeile frumoase din anii ’70-’80 îngrămădindu-se să-l cunoască pe „moştenitorul tronului”.

Dovada că Nicu era un adevărat cuceritor o reprezintă relaţiile pe care acesta le-a avut cu femei celebre din România, cum este, de pildă, Nadia Comăneci. Însă, dintre toate poveştile de dragoste pe care acesta le-a trăit, există cel puţin una pe care nu multă lume o cunoaşte. Este vorba de relaţia cu Dana Radu, cea care i-a stat alături până în ultima clipă a vieţii, la Viena, unde fiul Ceauşeştilor şi-a dat ultima suflare, potrivit ceausescunicolae.com.

Nicu Ceauşescu a luat cu el în mormânt unul dintre cele mai mari secrete ale lui, respectiv ultima relaţie a acestuia cu o femeie. Este vorba despre Dana Radu, fiica lui Constantin Radu, secretar al Partidului Comunist în anii ’80. Despre această poveste de dragoste știau puține persoane din anturajul lui Nicuşor.

„Dana nu vrea să apară în presă… Ea e ultima iubită a lui Nicu, cea care a avut grijă de el până în ultima clipă a vieţii. A stat cu el la Viena, în spitalul în care a murit în 1996. Se ştiau de tineri, pentru că şi ea era fiica unui membru al partidului la acea vreme, dar s-au apropiat abia după ce el a ieşit din închisoare, prin ’92-’93. Să ştiţi că ea a ţinut mult de tot la Nicu, a avut grijă de el şi îi spunea mereu să nu mai bea că-i face rău. Şi el a iubit-o mult. Vă daţi seama, să ieşi din puşcărie şi o femeie să-ţi ofere totul: un cămin, o casă frumoasă… Pentru că ea l-a primit la ea acasă, undeva prin Primăverii, în Bucureşti. Din punctul meu de vedere era o femeie deosebită, frumoasă, independentă şi inteligentă”, a mărturisit Serghei Mizil.

De ce a murit Nicu Ceaușescu

Nicu Ceaușescu a murit pe data de 25 septembrie 1996, din cauza cirozei hepatice. S-a împotrivit alegerilor pe care părinții săi le-au făcut pentru el, iar din cauza faptului că trebuia să se însoare cu o mireasă impusă de Elena Ceaușescu, Nicu a protestat și a început să facă greva foamei. Se pare că această alegere categorică i-a marcat permanent sănătatea.

Pentru că își dorea să scape de viitoarea căsnicie cu Poliana Cristescu, Nicu Ceaușescu a refuzat să mai mănânce. Uneori, stătea zile întregi fără să consume absolut nimic, după cum își amintește și Mircea Oprean. Soțul Zoiei Ceaușescu a povestit că Nicu a intrat în greva foamei pentru ca nu voia să se însoare cu Poliana, favorita Elenei Ceaușescu.

Motivul morții lui Nicu Ceaușescu l-a reprezentat ciroza hepatică, provenită din ani de neglijare a alimentației. Însă, în ultima zi a vieții sale a fost singur, într-un spital din capitala Austriei, chiar dacă ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu, Dana Radu, i-a fost alături în ultimii ani de viață. coral