Liderii PNL Cluj s-au decis asupra numelui viitorului prefect. Actualul subprefect Irina Munteanu este propusă de PNL Cluj pentru postul ocupat în prezent de Tasnadi Istvan de la UDMR.

Decizia a fost luată vineri seara de conducerea PNL Cluj reunită în ședința filialei județene, au declarat surse politice pentru Cluj24.

În 8 decembrie 2021 în coaliția guvernamentală s-a decis ca postul de prefect de Cluj să revină PNL.

Cine este Irina Munteanu, noul prefect al Clujului

Irina Munteanu a ocupat funcția de subprefect din ianuarie 2020 și a fost inclusiv prefect interimar, după ce fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudean, a plecat în cabinetul guvernamental la București.

A fost director în Primăria Câmpia Turzii, înainte de a ajunge la Prefectură, conducând Direcția de Relații cu Comunitatea, scrie turdanews.ro.

Irina Munteanu va fi al doilea prefect care ajunge pe post având în spate Primăria Câmpia Turzii, după ce și fostul prefect Mircea Abrudean a ajuns în funcția din postura de angajat al administrației locale din Câmpia Turzii.

Irina Munteanu este licențiată în asistență socială la Universitatea „Babes-Bolyai”, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Cluj-Napoca. De asemenea, a urmat studii postuniversitare de specializare – Formare de Directori de Servicii Sociale.

Potrivit declarației de avere, Irina Munteanu deține un apartament și un autoturism Mazda din 2004.

 

coral