Un polițist clujean este cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de corupție, mai previs trafic de influență. 

Mai exact, agentului de poliție Vasile Suciu, din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, este acuzat de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), de faptul că lua bani de la diverse persoane la care le promitea că îi ajută să obține posturi în cadrul IPJ Satu Mare și că ulterior vor fi transferați la Cluj.

Alături de acesta, și una dintre "victime" riscă dosar penal după ce s-a apucat să ofere detalii din cursula anchetei.

În același dosar, în judecată a fost trimisă și o persoană fără calitate specială, acuzată de săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

”În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, inculpatul Suciu Vasile, agent de poliție, ar fi promis celuilalt inculpat că va face demersuri astfel încât o rudă a acestuia din urmă să fie angajată în cadrul IPJ Satu Mare, prin susținerea formală a unui concurs de angajare și ulterior, după câteva luni, să fie transferată la IPJ Cluj. În continuare, în perioada februarie – iunie 2020, inculpatul Suciu Vasile, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Poliției Române, ar fi pretins suma de 13.000 euro de la celălalt inculpat, din care suma de 5.000 de euro a fost pretinsă și primită pentru o presupusă persoană din București, iar diferența urma să fie achitată după angajarea promisă. În cele din urmă, promisiunea nu s-a realizat”, susțin procurorii clujeni.

Deși a fost înșelat, inculpatul civil a încercat să îngreuneze ancheta. 

”În cursul urmăririi penale, celălalt inculpat l-ar fi prevenit pe Suciu Vasile despre unele acte procedurale desfășurate de procurori, împrejurare de natură a îngreuna bunul mers al anchetei”, mai spun procurorii.

Instanța competență pentru a judeca este Tribunalul Cluj.

coral