Cine moşteneşte averea lui Ion Iliescu? Cu siguranţă aceasta este întrebarea pe care şi-o pun mulţi romani, în condiţiile în care toată lumea ştie că fostul preşedinte nu are copii. Chiar dacă Ion Iliescu şi soţia sa Nina nu au avut norocul să aducă pe lume un copil biologic, se pare că în anii ’70, fostul preşedinte a luat un copil “de suflet”, cum se spune în popor.

Copilul de suflet pe care aceştia l-au „adoptat” se numea Mihai Bujor Sion. Acesta a rămas orfan de ambii părinţi pe vremea comunismului, în urma unui accident aviatic.

Cine moşteneşte averea lui Ion Iliescu

Fostul preşedinte a fost mereu unul dintre cei mai discreţi politicieni de la noi. Şi-a cunoscut soţia, pe Nina, când aveau amândoi 18 ani. Îi desparte o zi că vârstă, dar i-a unit o dramă cumplită, căci amândoi şi-au pierdut tatăl la doar 15 ani.

Prima dată s-au sărutat în Grădina Cişmigiu, locul care le-a rămas în suflet. Chiar dacă s-au iubit enorm, Nina şi Ion Iliescu nu au avut norocul să aducă pe lume un copil biologic. Dar, în anii ’70, fostul preşedinte a luat un copil “de suflet”, cum se spune în popor. El se numea Mihai Bujor Sion şi a rămas orfan de ambii părinţi, în urma unui accident aviatic.

“După moartea tovarăşului său de la PCR, deşi nu l-a înfiat cu acte, Ion Iliescu i-a fost tutore şi mentor tânărului Sion, rămas orfan – de fapt – de ambii părinţi, în avionul prăbuşit între Sibiu şi Caransebeş murind şi mama lui”, scria la vremea respectivă ziarul Cotidianul, conform ciao.ro.

„Ion Iliescu i-a călăuzit paşii lui Mihai Bujor Sion şi în cariera profesională. După instalarea ca preşedinte al României, Ion Iliescu l-a luat la Palatul Cotroceni pe «fiul» său adoptiv, numindu-l la început în funcţia de şef al Cancelariei Prezidenţiale şi ulterior în cea de consilier prezidenţial pe probleme economice”, au adăugat cei de la Cotidianul, conform sursei menţionate anterior.

Sion a ocupat o serie de funcţii în perioada în care Ion Iliescu a fost preşedintele României. În final însă, s-a orientat către diplomaţie. Nici pe plan personal nu i-a mers deloc rău. S-a căsătorit cu superba actriţă Ioana Pavelescu, mama Mariei Marinescu. S-au iubit timp de mai bine de 20 de ani, dar povestea de dragoste s-a sfârşit.

Totul s-a terminat atunci când Mihai Bujor Sion a cunoscut o tânără de doar 24 de ani, care l-a fermecat cu frumuseţea ei. Laura Maria Iordache devenise faimoasa după participarea în cadrul emisiunii Next Top Model, acolo unde s-a înscris alături de sora ei. Cu siguranţă, Sion este şi cel care îi va moşteni averea celui care l-a iubit ca un tată toată viaţa.

Ce pensie are Ion Iliescu?

Fostul preşedinte al României se bucura, luna de lună, de o pensie frumuşică.

Pe lângă indemnizaţia primită pentru că a ocupat funcţia supremă în stat, ce valorează 5.331 lei, fostul preşedinte al României, Ion Iliescu încasează lunar o pensie de 3.916 de lei. Astfel, veniturile sale cumulate ajung la 9.2427 de lei pe lună.

Ion Iliescu a condus statul roman în trei rânduri, ca preşedinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca preşedinte ales al României între anii 1992-1996 şi 2000-2004. Între 1996-2000 şi 2004-2008 a fost senator din partea PSD. A fost preşedinte de onoare al PSD. coral