Polițiștii din Turda au făcut percheziții în 16 locații, iar cei din Spania în alte șase, în cadrul unui mega dosar de proxenetism, șantaj, camătă și influențarea declarațiilor.

În urma raziilor au fost ridicate și apoi reținute 6 persoane. Acestea sunt: OLTEAN FLAVIU ŞTEFAN, CLADOVEANU-ANDREI ROBERT-NICOLAE, MIHAI MOLDOVAN SEPTIMIU, TANDURĂ ALEXANDRU DAN și  MICU LAURA LUMINIŢA.

OLTEAN FLAVIU ŞTEFAN este cercetat într-un alt dosar deschis în 2020. Atunci au fost făcute 11 percheziții domiciliare în municipiul Cluj-Napoca, municipiul Turda şi în comuna Floreşti la domiciliile mai multor persoane bănuite de efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, informa IPJ Cluj. Mai multe persoane ar fi procurat, comercializat şi ar fi deţinut pentru consum propriu substanţe psihoactive pe care le-ar fi comandat din mediul online şi pe care le-ar fi primit din Țările de Jos (Olanda) prin intermediul unor firme de transport.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 68.700 de lei, 9.800 de euro, 110 grame de cannabis, 240 de grame de substanţe cu efect psihoactiv, 5 laptopuri, 26 de telefoane mobile, un grinder, 5 cântare electronice, un hard-disk, o pușcă airsoft, un pistol airsoft și un pistol cu glonţ cu 5 cartuşe De asemenea, în urma acțiunii au fost puse în executare 10 mandate de aducere.

CLADOVEANU-ANDREI ROBERT-NICOLAE are câteva dosare la activ. În iunie 2020, fiul celebrului avocat Nicolae Cladoveanu, a înjunghiat un om. Fost jucător de forbal, Andrei Robert Nicolae Cladoveanu a mai fost arestat în 2013 după ce a vândut droguri unor polițiști sub acoperire de la BCCO. 

Percheziții la ”bombardierii” din Turda, capii lumii interlope luați la rost – FOTO

MIHAI MOLDOVAN SEPTIMIU este suspectul din atacul cu grenadă de la pizzeria Pharaon Turda, din 2003. Mihai Moldovan, zis ”Calu” a fost cercetat în dosarul ”Grenada”, alături de Ovidiu Vancea "Balibacea", Szasz Francisc şi Victor Zăgrean. Cei patru au fost cercetați pentru că ar fi aruncat grenada în pizzeria Pharaon, ținta fiind Gheorghe Otvoş "Gagarin". Instanța din Iași a considerat că nu sunt destule probe.  

Ulterior, ”Calu” a fost închis pentru trafic de droguri. În 2008 a fost condamnat la 10 ani de Tribunalul Cluj, dar Curtea de Apel Cluj a ”înmuiat” sentința la numai 4 ani. 

coral