La prima vedere a acestei poze, toată lumea se întreabă cine trece primul în intersecție. Ei bine, se pare că aceasta întrebare de la examenul teoretic pentru obținerea permisului auto da mari bătăi de cap cursanților.

De multe ori șoferii sunt prinși pe picior greșit de agențîi de circulație. Fie pentru că sunt slab pregătiți, fie din grabă, fie din neatenție. Regulile sunt reguli și trebuie respectate. Cum intră în intersecție următorii participanți la trafic?

Cine trece primul prin intersecție?

Aceasta întrebare a fost propusa de siteul publika.md și la care, așa, în fața fotografiei, toți spun că se descurcă de minune. Avem două indicatoare rutiere „Cedează trecerea” şi „Direcţia drumului cu prioritate” şi un semafor la verde. Cine trece primul în intersecţie? E întrebarea care dă bătăi de cap şoferilor care văd imaginea de mai sus.

De cele mai multe ori, fiind întrebaţi, şoferii dau un răspuns, la viteză și pentru că pare simplu, greșit. Ei răspund că șoferul care trece primul în intersecţie este cel de pe autobuz! În acest caz, circulaţia în intersecţie este dirijată de semafor, iar şoferul automobilului vă avea prioritate. Automobilul vă ceda trecerea autobuzului în intersecţie doar în cazul în care semaforul nu vă funcţionează.

Trebuie să menţionăm că o asemenea situaţie se găseşte şi în Chişînău, la intersecţia străzilor Vasile Lupu și Belinski din sectorul Buiucani.

Aceasta întrebare de la examenul auto a dat mari bătăi de cap viitorilor șoferi. Chiar daca răspunsul la aceasta este unul extrem de simplu foarte mulți candidați pentru obținerea permisului auto au greșit. Puneți-vă în situația din imaginea de mai sus. Care credeți că vă trece primul prin intersecție?

Întrebare de la examenul auto care da mari bătăi de cap candidaților

Intersecția din imagine este dirijată cu reglementare de priotitate, autoturismul și autobuzul întâlnesc indicatorul ”OPRIRE” și au obligația de a-i da prioritare autocamionului, autocamionul trece primul deoarece acest circulă cu prioritate, între autovehicul și autobuz s-a creat o situație de egalitate, ambele întâlnind „OPRIRE”, însă autobuzul îi vă da prioritate autobuzului deoarece virând către stânga autoturismul îi vine din drepta. Ordinea de trecere este autocamionul, autoturismul și autobuzul.
Răspunsul corect este B

Cele mai frecvente întrebări la examenul auto

În cele ce urmează vă prezentam cinci din cele mai frecvente întrebări la examenul auto.

1. În care dintre situațîi este permisa depășirea?
A. în intersecția semnalizata cu indicatoare de prioritate. B. în intersecția dirijata prin semnale luminoase. C. în intersecția dirijata prin semnale ale polițistului.
Răspuns corect: A, B și C.

2. Când este permisa depășirea prin stangă a tramvaielor aflate în mers?

A. atunci când drumul public este cu sens unic. B. când intre șina de tramvai din dreapta și marginea trotuarului nu exista suficient spatiu pentru depășire. C. în nicio situație.

Răspuns corect: A și B.

3. O hemoragie produsa la unul dintre membrele unei persoane ranite se vă opri prin:
A. dezinfectarea rănii, pansarea și aplicarea atelelor; B. ridicarea membrului accidentat în poziție verticala; C. acțiunea compresiva asupra vasului lezat sau aplicarea garoului.
Răspuns corect: C coral