Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, anunță că partidul social blochează în Senat proiectul de lege care ar trebui să umple vidul legislativ referitor la carantinare și izolare. Acesta a declarat că legea nu se va vota în Senat „până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție”. 

Președintele interimar a blamat lipsa dezbaterii între partide. El spune că președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să pună la cale acest demers. Până acum au trecut 10 zile de când CCR a declarat neconstituțională prevederea legislativă prin care până acum au fost carantinați sau izolați românii.

După declarațiile lui Marcel Ciolacu, Guvernul a oferit un răspuns prin care anunțau că niciun ministru nu a fost chemat oficial în Parlament pentru a oferi explicații cu privire la proiectul legislativ în cauză.

„Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea. Menționăm faptul că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial”, se arată într-un comunicat al Guvernului României

coral