Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu se dezminte şi continuă să militeze declarativ contra măsurilor guvernamentale de salvgardare a pandemiei de coronavirus.

Ciolacu a declarat, după anunţul CNSU privind noile măsuri de restricţie, că „Guvernul a pierdut situaţia de sub control”.

„Guvernul a pierdut situaţia de sub control! Până la ora 23.00 există Covid, după ora 23.00 se înmoaie, se îmbată romanii la terase şi nu mai respectă regulile? Nu înţeleg cum. Eşti un guvern lipsit de credibilitate, care ai chefuit în biroul premierului, cum să te mai creadă românii?

Oamenii trebuie să se conformeze voluntar la aceste măsuri ale guvernului. Cât timp guevrnul nu este credibil, romanii nu se vor conforma la nimic”, a declarat Ciolacu, în emisiunea lui Ionuţ Cristache, de la TVR.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat Hotărârea 37, prin care propune că programul teraselor şi al sălilor de jocuri de noroc să fie interzis în intervalul orar 23,00 – 06,00.

Astfel, prin Hotărârea 37, se propune: „Interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23,00 – 06,00”.

Totodată, în afară intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, „au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul”.

Prin aceeaşi hotărâre se propune şi interzicerea desfăşurării activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc în intervalul orar 23,00 – 06,00.

coral