Europarlamentarul Dacian Cioloș, liderul PLUS, a povestit vineri seară, într-o postare pe Facebook, că a fost nevoit să coboare la București dintr-un avion care urma să îl ducă la Cluj-Napoca, deoarece Tarom a vândut mai multe bilete decât cele disponibile.

„Aflu de la prieteni că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la București la Cluj-Napoca și că acum aș fi bine-mersi în Cluj, datorită unor intervenții făcute „de sus”. Sunt nevoit să fac câteva precizări, doar ca să nu ia amploare ceea ce se conturează a fi manipulare”, arată fostul premier, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cioloș susține că a rămas de fapt la București, din cauză că Tarom a vândut pentru cursa de Cluj mai multe locuri decât capacitatea avionului.

„Am aflat așadar că biletul meu este valid, numai că, de fapt, sunt pe o listă de așteptare pentru a urca în avion, o listă pe care erau deja alte două persoane.  La un moment dat am primit un bilet de îmbarcare si am urcat în avion. Cum decolarea a tot întârziat, am întrebat personalul avionului despre ce e vorba și am înțeles că, dintre celelalte două persoane care mai erau pe lista de așteptare, ar fi trebuit să aleagă doar una pentru ultimul loc liber. Am decis să renunț eu la călătorie și am rămas la București”, a relatat liderul PLUS.

Dacian Cioloș mai arată că „scenele de derută și nervozitate de la bord au fost filmate de o pasageră”. „Nu am înțeles cu ce scop, cât timp nu am utilizat nici funcția, nici numele pentru a obține vreun beneficiu suplimentar – dincolo de acela de a zbura pe baza biletului pe care îl cumpărasem”, a scris el pe Facebook.

Fostul premier mai afirmă că a povestit întâmplarea pentru că vrea doar ca „nimeni să nu pice în capcana unor manipulări simpliste ale unor televiziuni care se folosesc de numele meu și creează un subiect „de scandal” doar pentru a-și crește audiența”.

coral