News Flash:

Ciuperci URIAȘE găsite într-o pădure din județul Cluj: „Nu am mai văzut așa ceva”

29 Octombrie 2020
937 Vizualizari | 0 Comentarii
ciuperci uriase din dej

Ploile din ultima perioadă au adus belşug în pădurile patriei şi i-au ajutat pe culegătorii de ciuperci să găsească exemplare care mai de care mai mari şi mai frumoase. Este şi cazul unui bărbat din Dej, care a găsit într-o pădure din apropierea oraşului zece ciuperci gigant, care au un diametru de aproximatic 40 de centimetri şi peste un metru în circumferinţă.

Mai mari ca o minge de fotbal, ciupercile uriaşe sau Băşica Porcului, cum sunt denumite popular, sunt comestibile şi au o creştere accelerată. Într-o singură zi pot ajunge chiar şi la câteva kilograme.

„Când m-am apropiat am găsit exemplarele astea superbe. Bătrânii din sat au spus că nu au mai văzut aşa ceva niciodată”, a spus bărbatul care a găsit ciupercile-gigant.

Captura impresionantă a fost făcută într-o pădure din apropierea oraşului Dej. Pe o rază de câţiva metri, bărbatul a găsit nu mai puţin de zece astfel de ciuperci.

Din cauza mărimii, nu toată lumea are curajul şi de a le gusta. Iar cei care se încumetă trebuie să ştie că opţiunile în ceea ce priveşte gătitul sunt limitate.

„E prima oară când găsesc şi nu ştiu cum se conservă şi în afară de a le găti pane nu mai ştiu altă mâncare, dar o să mă documente”, a adăugat dejeanul.

Exemplarele găsite de barbăt nu sunt printre cele mai mari, pentru că la maturitate, o ciupercă din această specie poate atinge chiar şi un metru în diametru şi aproape 20 de kilograme.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ciuperci uriase padure dej
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 33 queries | Mysql time :0.061718 (s)