Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, împreună cu conducerea Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului, au analizat stadiul implementării programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere a drumurilor județene derulate în cursul anului 2021.

Alin Tișe: “2021 se încheie cu un bilanț foarte bun din perspectiva lucrărilor de reabilitare derulate pe drumurile județene. Am reușit să acționăm, iată, pe 37 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de peste 360 de kilometri. Aceștia se adaugă celor aproape 900 de km efectivi asfaltați în perioada 2016-2020. Aceste programe de investiții vor continua și anul viitor, astfel încât întreaga infrastructură de transport administrată de instituția pe care o conduc să fie complet modernizată“.

În ceea ce privește investițiile din cadrul programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, în cursul anului 2021 Consiliul Județean a desfășurat lucrări pe 7 drumuri sau sectoare de drumuri județene, care însumează o lungime totală de peste 85 kilometri.

La capitolul lucrări de întreținere, până la finele acestui an s-a acționat prin așternerea de covor asfaltic, reparații și alte operațiuni necesare menținerii condițiilor tehnice corespunzătoare, pe 30 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de peste 275 kilometri. Dintre aceștia, nu mai puțin de 70 kilometri au fost efectiv asfaltați.

 

coral