În contextul condițiilor meteorologice extrem de favorabile, lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe Drumul Bistriței avansează în ritm alert, pe ambele loturi.

În această etapă, pe Lotul 1, pe drumul județean 161G (DJ 109C) – Sucutard – Chiriș – Pălatca – Vaida Cămăraș – DN 16  se execută casete de lărgire a căii de rulare, drenuri și taluzări. De asemenea, pe drumul județean 172A limită cu județul Bistrița – Țaga lucrările constau în defrișări de vegetație din vecinătatea căii de rulare și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării unui front de lucru consistent.

Pe Lotul 2, pe drumul județean 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C se execută rigole carosabile și completări cu piatră spartă, pe sectoare.

De mare complexitate și anvergură, proiectul de reabilitare și modernizare, cu fonduri europene, a Drumului Bistriței presupune intervenția în profunzimea drumului, începând de la fundație și terminând prin aşternerea a două straturi de covor asfaltic, binder şi strat de uzură.

 

coral