Vineri, 20 august 2021, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de extindere a alimentării cu apă în nu mai puțin de 20 de localități aparținătoare comunelor Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni.

Investiția, în valoare totală de 41.922.326 lei fără TVA, este finanțată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Până la mijlocul anului 2023 locuitorii din 20 de sate clujene vor beneficia de apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată în regim continuu. Aceasta este o nouă investiție finanțată din fonduri europene pe care Consiliul Județean, alături de Compania de Apă Someș, o demarează în vederea atingerii ambițiosului obiectiv asumat, respectiv acela de racordare la rețeaua de apă a întregului județ”.

Lucrările de construire vizează înființarea de noi rețele de apă, sau extinderea rețelelor existente, pe teritoriul localităților Așchileu Mare, Așchileu Mic, Cristorel, Fodora, Bonțida, Răscruci, Chinteni, Vechea, Feiurdeni, Satu Lung, Cojocna, Iuriu de Câmpie, Strucut, Iclod, Iclozel, Orman, Vultureni, Băbuțiu, Făureni și Șoimeni.

Concret, vor fi realizate aducțiuni și rețele de distribuție a apei în lungime de aproape 100 de km, vor fi amenajate peste 1.800 de branșamente la imobile, construite 8 rezervoare de înmagazinare a apei și 3 stații de pompare.

 

coral