Potrivit președintelui forului administrativ județean, odată cu implementarea acestui proiect, termenul de eliberare a certificatului de urbanism se va scurta până la 10 zile sau chiar mai puțin. 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, că începând de marți, 17 mai 2022, proiectul este funcțional. 

„Este o zi importantă pentru că am reușit după mai mulți ani în care am vorbit despre acest subiect, să trecem la o digitalizare reală în administrația publică. Consiliul Județean este începând de astăzi prima și singura entitate administrativă din România care va emite integral, în format online, certificatele de urbanism pentru cei care doresc să apeleze la serviciile noastre.

Vorbim aici de certificat de urbanism inteligent și cu valabilitate juridică. Nu vorbim de certificatul de urbanism de informare care poate fi obținut de la alte entități printr-o simplă cerere. Acest certificat de urbanism care se oferă la cheie, exclusiv online, este realmente o revoluție administrativă.

Orice cetățean de acasă, în termen foarte scurt, poate printr-un singur click, prin achiziționarea unei semnături electronice, să facă o cerere în format digital urmând ca noi, prin protocolul pilot pe care îl avem cu ANCPI, să intrăm direct în baza de date a ANCPI, iar datele vor fi obținute online de acolo”, a declarat Alin Tișe.

Liderul CJ Cluj a mai precizat că termenul de eliberare a certificatului de urbanism se va scurta până la 10 zile sau chiar mai puțin.

„După o muncă de doi ani am reușit să implementăm acest proiect care este parte a unui proiect mai mare. În etapa a doua vizează inclusiv autorizațiile de construire. Proiectul a fost făcut din bani europeni și a costat cam 600.000 de lei până acum. De asemenea, lucrăm și la arhiva electronică a Consiliului Județean și a entităților subordonate”, a mai adăugat Tișe.

coral