Compania de Apă „Someș” S.A. a finalizat prima etapă a licitației privind atribuirea lucrărilor de refacere a infrastructurii deteriorate în urma intervențiilor și reparațiilor apărute la rețelele de apă și canalizare aflate pe raza celor 75 de comune clujene.

În situația apariției unor avarii în sistemul de alimentare cu apă şi canalizare, Compania de Apă Someș S.A. intervine în regim de urgență pentru rezolvarea acestora, fapt care impune, de cele mai multe ori, spargerea străzilor și a trotuarelor.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este foarte important să reparăm toate drumurile, trotuarele și spațiile verzi afectate de intervențiile neprevăzute și care apar în mod inevitabil la aceste rețele, diminuând în acest fel disconfortul creat locuitorilor județului Cluj.” 

Valoarea estimată a contractului este de maxim 2.576.320 lei.

În momentul de față, după efectuarea reparațiilor, echipele de intervenție realizează, într-o primă etapă, lucrările de umplutură cu balast compactat, până la nivelul carosabilului sau trotuarelor.

În cea de-a două etapă, câștigătorul licitației se obligă să preia amplasamentul aflat în această stare și să refacă, prin aducere la starea inițială,  trama stradală afectată de lucrări de intervenții și reparații.

coral