News Flash:

Claudiu Cosier si-a dat demisia din fruntea ADRNV

12 Februarie 2013
1751 Vizualizari | 0 Comentarii
Claudiu Cosier
Claudiu Cosier, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, si-a dat demisia din functie. Demisia sa a fost inaintata Consiliului Judetean Cluj, luni dimineata, si vine ca urmare a scandalului in care ADRNV a fost implicata dupa ce contabila Cosmina Druta a a furat 1,8 milioane euro din conturi.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj si totodata presedinte al Comitetului Regional Director Horea Uioreanu, a recunoscut ca a fost deschisa o ancheta disciplinara la nivelul ADRNV care il vizeaza pe Claudiu Cosier.

Contabila ADRNV Cosmina Druta a fost trimisa in judecata de Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata, uz de fals in forma continuata si spalare de bani in forma continuata.

Potrivit DNA, Cosmina Druta a profitat de calitatea de angajata a ADR Nord-Vest si SC IRCETT SA, cu drept de a depune instrumente de plata la banca si trezorerie, de a ridica extrase de cont si de a completa ordine de plata, astfel incat, in perioada ianuarie 2011-iulie 2012, cu complicitatea sotului sau, Naica Vasile, a falsificat ordine de plata in baza carora suma totala de 7.667,212,88 lei (1,8 milioane euro) a fost transferata din contul celor doua institutii la care inculpata era contabil in contul SC VANGHER SRL, societate la care inculpata era asociat si administrator.

Presedintele Consiliului pentru  Dezvoltare Regionala (CDR), Horea Uioreanu, a luat astazi act de demisia din functie a lui Claudiu Cosier, director al Agentiei de Dezvoltare Regionala de Nord-Vest.

Demisia este un act unilateral, am luat act de aceasta demisie si am decis sa numesc un director interimar, pana la organizarea concursului pe post. Astfel, doamna Sanda Catana, angajat al ADRNV, va asigura interimatul functiei si va avea in sarcina derularea proiectelor existente, precum si buna desfasurare a activitatii agentiei”, a precizat Horea Uioreanu, presedintele CDR.

Cat priveste actiunea comisiei de cercetare prealabila disciplinara, stabilita prin Hotararea CDR si care cerceteaza incalcarea unor prevederi din Legea 315/2004 actualizata privind dezvoltarea regionala, aceasta isi va continua activitatea in cadrul ADRNV si va prezenta un raport in sedinta de plen a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala.

Claudiu Cosier nu a putut fi contact pentru a oferi mai multe detalii, avand telefonul inchis.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

claudiu cosier demisia adrnv horea uioreanu adr nord-vest demisia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0992 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022286 (s)