România stă din ce în ce mai prost când vine vorba de pandemia de coronavirus, dar cluburile din Cluj-Napoca sunt pline. Cazurile zilnice de infectări cu COVID-19 cresc zi de zi, ajungând aproape la 900 (889 de cazuri noi au fost înregistrate sâmbătă, 18 iulie). În cursul nopții dintre 18 și 19 iulie, mai multe cluburi de pe strada Piezișă au fost deschise, fiind pline ochi, iar distanțarea socială inexistentă.

Cluburile din imaginile video sunt considerate a fi terase pentru a putea funcționa din punct de vedere legal. Ciudat este faptul că aceste terase au tavan și pereți, singurul element care le face terase fiind lipsa geamurilor. Distanțarea socială din cluburi este inexistentă, imaginile video surprinzând aglomerația de la petreceri.

Ce spun autoritățile?

„În cursul zilei de ieri, 18 iulie, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de alertă. Astfel, în ultimele 24 de ore, 396 polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari, ISU și SAJ au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19″, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Cluj.

Emil Boc: „Se fac controale”

„Știu că se fac controale periodice sub coordonarea Poliției. Am vorbit cu domnul Prefect de multiple ori pe această temă și mi-a spus că a dispus controale permanente. Poliția Locală sprijină aceste acțiuni. Nu am detalii despre aseară, dar voi discuta instituțional cu cei abilitați pentru respectarea legii”, a declarat pentru Cluj24, Emil Boc.

Cei 396 polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari, ISU și SAJ care au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 au ratat evenimentele de pe strada Piezișă noaptea trecută. Pe această cale, redacția Cluj24.ro trage un semnal de alarmă în legătură cu prevenirea răspândirii virusului și îndeamnă oamenii să se protejeze și să evite locurile aglomerate.

UPDATE 1: ,,Polișiștii au acționat și pe strada Piezișă în cursul serii de 18 iulie, până la ora 01.00, dar nu au fost semnalate nereguli”, conform IPJ Cluj.

coral