News Flash:

Cluj Arena ar putea primii mai multi bani de la CJ Cluj

29 Ianuarie 2013
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judetean din Cluj decide astazi daca va majora capitalul social de la societatea ce administreaza stadionul Cluj Arena, pentru a o ajuta sa-si acopere cheltuielile, considerabile mia ales in timpul iernii.

Actionarii societatii Cluj Arena SA participa la capitalul social, astfel: Consiliul Judetean Cluj, cu o cota de participare la capitalul social de 90% si Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat al judetului Cluj, cu o cota de participare la capitalul social de 10%. Capitalul social al societatii este de 300.000 lei, iar conform cotelor de participare susmentionate, suma de 270.000 lei este subscrisa si varsata de catre judetul Cluj, iar suma de 30.000 lei este subscrisa si varsata de catre Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat al judetului Cluj.

Societatea Cluj Arena SA a cerut Consiliului Judetean, printr-o adresa remisa in 21 ianuarie, sa analizeze posibilitatea majorarii capitalului social. „Acest lucru este necesar, avand in vedere situatia financiara precara a societatii, determinata de dificultatea incasarii creantelor rezultate din contractele de utilizare a stadionului incheiate cu Universitatea Cluj, dar si de cheltuielile ridicate de functionare a imobilului in perioada iernii, care genereaza incapacitatea de plata a utilitatilor catre E-On Gaz si Electrica SA", explica oficialii Consiliului Judetean.

"Apreciem ca argumentele de ordin financiar invocate de catre conducerea societatii, sunt intemeiate, interesul actionarilor cu privire la asigurarea continuitatii functionarii fiind major, prin raportare la scopul infiintarii acesteia", arata Consiliul Judetean. "Astfel, in scopul procurarii fondurilor financiare necesare pentru acoperirea unor cheltuieli aferente functionarii imobilului Cluj Arena, pana la incasarea creantelor rezultate din contractele de utilizare a stadionului incheiate cu FC Universitatea Cluj SA, propunem aprobarea maririi capitalului social al SC Cluj Arena SA cu suma de 240.000 lei, prin majorarea valorii nominale a actiunilor".

In aceste conditii, participarea Consiliului Judetean Cluj, aferenta cotei de participare de 90% la capitalul social subscris, va fi in suma de 216.000 lei, restul de 24.000 lei revenind celuilalt actionar, respectiv Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj, conform cotei de participare de 10 % la capitalul social. Dupa majorarea capitalului social, Cluj Arena SAva avea un capital social subscris de 540.000 lei, iar valoarea nominala a unei actiuni se modifica si va fi de 180 lei.

Decizia va fi luata de Consiliul Judetean in sedinta de la ora 13.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

consiliului judetean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046098 (s)