Unui bărbat de 69 de ani i-a fost întocmit un dosar penal, după ce a lovit cu maşina un câine, posibil cu intenţie, o filmare cu incidentul respectiv apărând în spaţiul public, transmite Agerpres.

 

"În urma imaginilor apărute în spaţiul public, în care se observă un câine care este lovit de un autoturism, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au demarat verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt. În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, a fost identificat conducătorul autoturismului, stabilindu-se că este un bărbat de 69 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 205/2004", precizează un comunicat transmis luni, de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj.

 

Potrivit sursei citate, animalul a fost transportat la o unitate de specialitate, stabilindu-se că rănile provocate nu i-au pus în pericol viaţa.

 

În imaginile respective, surprinse de o cameră de supraveghere de la o casă şi publicate în reţelele de socializare şi presa locală, se vede cum câinele stă în mijlocul unui drum neasfaltat, iar o maşină se apropie cu o viteză relativ mică, însă şoferul nu pare să aştepte ca animalul să plece, ci îl loveşte din plin.

 

Câinile a fost călcat atât cu roţile din faţă, cât şi cu cele din spate ale maşinii, însă pare că a fost norocos, deoarece apoi se îndepărtează singur de locul respectiv.

coral