Aproximativ 350 de tineri din România şi Republica Moldova se vor reuni la Cluj-Napoca, în perioada 15-18 septembrie, la Summitul Tinerilor, o manifestare aflată la a VII-a ediţie, dedicată învăţării, dezbaterii şi generării unor politici pentru tineri.

"Summitul Tinerilor, ediţia a VII-a, reuneşte, la Cluj-Napoca, peste 350 de tineri şi lucrători de tineret în perioada 15-18 septembrie, în cadrul celui mai mare eveniment al mişcării de tineret din România. Pe parcursul a trei zile, participanţii vor avea oportunitatea să ia parte activ la zeci de sesiuni de învăţare şi dezbatere, ale căror gazde vor fi figuri cunoscute din rândul structurilor publice, lideri ai organizaţiilor neguvernamentale care au înregistrat contribuţii notabile în dezvoltarea şi implementarea programelor de tineret şi lideri informali din sfera publică", se arată într-un comunicat trimis, luni, de organizatori.

Potrivit sursei citate, temele pentru discuţii, dezbateri şi sesiuni interactive vor gravita în jurul conceptelor de sustenabilitate şi participare a tinerilor, teme de o importanţă deosebită în educarea tinerilor pentru un prezent şi un viitor mai bun pentru toţi.

"Pastila de sustenabilitate, Educaţia verde, Democracy here. Democracy now, Transformarea deşeurilor publicitare în produse sustenabile, Perspective europene verzi pentru tineri – provocări şi oportunităţi sunt doar câteva dintre temele de discuţie din acest an, acestea fiind puse în practică prin diverse forme: ateliere, paneluri, mese rotunde s.a. Summitul Tinerilor 7.0 | Rădăcini este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte dedicate învăţării, dezbaterii şi generării unor politici pentru tineri. Conceptul ediţiei actuale, întoarcerea la rădăcini, reprezintă conectarea tinerilor cu mediul în care trăiesc şi revenirea acestora la Cluj-Napoca, oraşul care a dat startul multor iniţiative care au stimulat creşterea mişcării de tineret din RomâniaVaslui!", se mai arată în comunicat.

Această ediţie a Summitului Tinerilor vine şi cu o noutate: crearea unui târg de produse sustenabile, astfel încât tinerii să cunoască brandurile locale care contribuie la dezvoltarea comunităţilor. Acest târg se va desfăşura pe întreaga perioadă a evenimentului.

Totodată, conform tradiţiei, în ultima zi a Summitului Tinerilor se va anunţa care e următoarea Capitală a Tineretului în 2024. Oraşele finaliste din acest an sunt Oraviţa, Ploieşti şi Vaslui.

coral