Dl. Florin este şofer la o firmă clujeană de salubritate. Miercuri, 15 iulie, la I.M.L.Cluj, acesta poartă un bandaj care-i acoperă urechea stângă – mai bine zis urechea refăcută de medici, după ce o porţiune de trei centimetri i-a fost tăiată de un coleg turbat de furie. Victima povesteşte că atacatorul – om cu hobby-uri – lăsase serviciul pe plan secund şi venea la muncă doar când avea chef. De aceea, când patronul l-a scos pe chiulangiu, de pe maşina de compactat gunoiul a d-lui Florin, acesta şi-a revărsat furia pe fostul coleg, tăindu-i urechea!

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, familist convins, tată a doi copii,  mărturiseşte cu tristeţe că incidentul care l-a transformat într-o persoană însemnată pe viaţă s-a petrecut cu o zi înainte, chiar în garajul firmei de salubritate la care munceşte pe post de şofer pe autocompactor.

„Acest individ, care se numeşte Florin – ca şi mine – are 32 de ani şi a muncit până nu demult ca încărcător de gunoi, pe maşina mea. Împreună parcurgeam oraşul, până la locurile de unde trebuia ridicat gunoiul. Necazul cu el era acela că are hobby-uri, printre care şi pescuitul, absentând uneori şi câte o săptămână de la serviciu, după care invoca motive de boală. Eu ajunsesem chiar să-i fac zile întregi munca, deşi sunt angajat ca şofer şi nu pe post de încărcător. Dar nici aşa nu am făcut caz, l-am ajutat cât am putut – până recent, când însuşi patronul firmei m-a găsit în garaj, lângă autocompactor, la ora şase şi un sfet dimineaţa, aşteptându-mi colegul. M-a întrebat de ce n-am ieşit pe sector şi dacă am maşina defectă, iar eu i-am spus că nici vorbă, doar că muncitorul meu întârzie. Atunci el mi-a distribuit un alt om şi mi-a spus că din ziua aceea rămân definitiv cu colegul respectiv”, mărturiseşte dl. Florin.

Acesta arată în continuare că, după câteva zile, a apărut şi „tizul” său, senin, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Iar când dl Florin i-a spus tânărului că nu mai lucrează pe autocompactorul său, acesta, cu o falcă-n cer şi alta-n pământ a început să-l înjure de toate rudele, vii sau decedate, convins că el l-a „aranjat” la conducerea firmei.

„Pierzându-şi total cumpătul, mi-a ars un pumn în falcă, după care a scos un obeiect tăios din buzunar – nu ştiu cu exactitate ce – şi mi-a retezat cu el o parte a lobului urechii stângi, pe o porţiune de circa trei centimetri. M-am prăbuşit la pământ – cu sângele ţâşnind din mine precum dintr-o arteziană – iar el a continuat să mă calce în picioare, strgând cât putea de tare: „Îţi dau cuţit! Îţi dau cuţit!” Tehnicianul firmei, aflat acolo, a apucat între timp să-l îndepărteze de mine, să cheme poliţia şi mai târziu să-l trimită acasă. Eu am ajuns rapid la U.P.U., de unde medicii m-au trimis  la O.R.L.. Acolo,  personalul medical mi-a cusut urechea şi mi-a toaletat cu grijă rana – după care eu, aşa bandajat, ca să nu las descoperit sectorul, m-am întors la muncă. Mi-am făcut treaba şi abia după aceea m-am prezentat la Clinica de Ortopedie, pentru piciorul ce-mi fusese şi el bine atins”.

Curând,  bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii al I.M.L. Intră, şchiopătând, şi după o lungă şedere se întoarce cu un certificat medical în care i-au fost recomandate, deocamdată, opt zile de îngrijri medicale.

„Mai am de făcut şi alte consultaţii – şi de adus şi alte hârtii – iar după aceea sper că o să crească şi numărul de zile. Dar până atunci mă prezint astăzi la poliţie şi fac plângere penală pe numele agresorului. Fiţi sigur că voi face toate demersurile necesare şi legea va hotărî ce se va întâmpla cu el de acum încolo. Nu-i cer bani, deşi ar trebui , însă nu pot suporta ca un om, căruia i-am făcut în destule rânduri munca, să manifeste o asemenea agresiune faţă de cineva care i-a demonstrat că-i vrea doar binele”!

Sorin Grecu  

coral