Compania Națională Poșta Română a lansat o procedură de consultare publică pentru un proiect de dezvoltare care vizează Cluj-Napoca.

Oficialii Poștei Române au precizat că proiectul se referă la construcția și dotarea tehnică a centrelor de tranzit  București Nord și Cluj-Napoca în valoare totală de 22 milioane euro.

”Compania Naţională Poşta Română a depus în Sistemul Informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare a achiziţiilor (SICAP) procedura de consultare publică pentru proiectarea, construcţia şi dotarea celor două centre logistice strategice ale companiei, din Cluj-Napoca şi Bucureşti Nord.

Procedura internaţională este adresată tuturor companiilor din industriile de tehnologie, construcţii şi alte domenii relevante cu scopul identificării celor mai bune soluţii de construire centru logistic, dar şi automatizare prin robotizare şi inteligenţă artificială, pentru gestionarea eficientă şi rapidă a proceselor logistice de sortare”, arată Poșta Română.

Calendarul dezbaterii

Dezbaterea publică online de pregătire a cadrului investiţiilor din Planul multianual de investiţii va avea loc în 10 martie, iar în perioada 17.03.2021 – 16.04.2021 vor avea loc dezbateri individuale online cu actorii înscrişi în procedură.

După finalizarea consultării publice, Poşta Română va realiza procedurile de achiziţie publică conforme, în baza caietelor de sarcini revizuite prin consultare, în vederea selecţionării celor mai bune oferte tehnico-economice.

De unde vin banii

Bugetul alocat acestui proiect este de 22 de milioane euro, cumulat pentru cele două obiective, iar sumele sunt asigurate printr-un credit de investiţii accesat de la EximBank, în cursul anului 2020.

Prin aceste investiţii, compania urmăreşte crearea de spaţii de lucru noi şi moderne cu echipamente şi tehnologii performante, precum şi creşterea operabilităţii sistemului de sortare şi a eficienţei în viteza de prelucrare a volumului de trimiteri. coral