Cluj-Napoca intră în scenariul verde de azi, 12 mai, având în vedere că rata de infectare cu COVID-19 a coborât sub 1.5, potrivit datelor publicate de DSP Cluj.

Evenimentele cu 300 de persoane vor fi permise de astăzi, miercuri 12 mai, în aer liber la Cluj-Napoca. Spectatorii vor trebui să respecte câteva măsuri de precauție, enumerate mai jos. 

Rata de infectare în Cluj-Napoca a scăzut drastic, ajungând azi la 1,48 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, potrivit datelor DSP Cluj publicate în intervalul orar 10:30-11:00. 

Când rata de incidența a unui UAT scade la 1,5 sau sub 1,5, acea localitate intră în scenariul verde. Întrebat despre momentul în care restricțiile se vor relaxa, specific scenariului verde, prefectul de Cluj Tasnadi Szilard a abropat pentru monitorulcj.ro că noile măsuri intră în vigoare de azi, 12 mai. 

În localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori se dispun următoarele măsuri:

– cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte este permisă la 50% capacitate
– organizarea și desfășurarea spectacolelor de tip drive-in sunt permise dacă ocupanții mașinii sunt membri ai familiei sau grupuri de până la 3 persoane
– organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, fetivalurilor și a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 300 de spectatori, pe scaune, cu distanță de 2 metri între și purtarea măștii
– restaurantele, cafenelele, barurile și sălile de jocuri de noroc sunt deschise în interior la 50% capacitate
– prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între mese și participarea a 6 persoane la masă

coral