De marți pe miercuri, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut îngrijorător la nivel național, iar la Cluj-Napoca, miercuri, au fost aproape 100 de cazuri. În timp ce în unele localități precum Dej și Gherla media a trecut de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori și au fost impuse noi restricții, municipiul Cluj-Napoca a ajuns la o rată de 1,43 la mia de locuitori. 

În cazul în care și în municipiu se va trece de 1,5, urmează și aici noi restricții. Miercuri, Prefectura Cluj a transmis că au existat 98 de noi cazuri.

CITEȘTE ȘI:

O nouă zi cu aproape 100 de cazuri noi de COVID-19 la Cluj

La nivel național, miercuri a fost ziua cu cele mai multe cazuri înregistrate într-o singură zi, aproape 3.000

CITEȘTE ȘI:

RECORD NEGATIV! Aproape 3.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore. ZECI de decese

Începând de luni, la Gherla și Dej s-au închis cafenelele, restaurantele și sălile de jocuri, după ce rata de infectare a depășit 1,5 / 1000.

CITEȘTE ȘI:

Se închid restaurantele și sălile de jocuri din Dej și Gherla, după ce orașele au trecut pragul de 1,5 infectări/1.000 locuitori.

Cel mai probabil, în curând, aceleași restricții vor fi impuse și la nivelul municipiului Cluj-Napoca în cazul în care numărul de infectări nu va scădea.

„Dacă depășim rata incidentei de 1,5 la mie luam in calcul toate măsurile necesare. Când va fi cazul vom comunica măsurile, așa cum am făcut de fiecare dată”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

  coral