News Flash:

Cluj-Napoca- Capitala Europeană a Inovării, alături de Milano, Valencia şi Viena!

5 August 2020
1101 Vizualizari | 0 Comentarii
109833806 3188007224621414 6863171054007282386 o

Cluj-Napoca este în finala competiţiei pentru titlul de „Capitala europeană a inovării 2020” şi ar putea câştiga un milion de euro, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

Finanţat prin Orizont 2020, programul pentru cercetare şi inovare al UE, premiul recunoaşte meritele oraşelor europene care dezvoltă ecosisteme de inovare dinamice menite să abordeze provocările din viaţa publică şi să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

 

 

Finaliştii ediţiei din acest an sunt (în ordine alfabetică):

 

- Cluj-Napoca (România)

- Espoo (Finlanda)

 

- Gent (Belgia)

- Groningen (Ţările de Jos)

 

- Helsingborg (Suedia)

- Leeuwarden (Ţările de Jos)

 

- Leuven (Belgia)

- Linz (Austria)

- Milano (Italia)

- Reykjavik (Islanda)

- Valencia (Spania)

- Viena(Austria)

 

„Inovarea este esenţială pentru ca oraşele să asigure o redresare durabilă după perioade dificile. Atunci când oraşele îşi alimentează ecosistemele de inovare, astfel încât actorii din domeniul inovării şi cetăţenii să se întâlnească şi să colaboreze, ele îşi stimulează dezvoltarea şi rezilienţa. Cea de-a şasea ediţie a premiului „Capitala europeană a inovării” va fi un alt concurs important şi va prezenta cele mai bune practici inovatoare care impulsionează oraşele europene”, a spus Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Un juriu la nivel înalt format din experţi independenţi au selectat cei 12 finalişti, analizând modul în care oraşele utilizează soluţii inovatoare pentru a răspunde provocărilor societale, modul în care utilizează aceste practici în procesul de dezvoltare urbană şi modul în care acestea implică comunităţi locale extinse în procesul de luare a deciziilor.

Câștigătorul va primi suma de un milion de euro!

Oraşul câştigător va primi titlul de „Capitală europeană a inovării 2020”, precum şi suma de 1 milion de euro pentru a sprijini activităţile sale de inovare şi a-şi consolida capacitatea de a stabili conexiuni între cetăţeni, sectorul public, mediul academic şi întreprinderi, cu scopul de a aduce beneficii societale comunităţilor sale. Fiecare dintre cele cinci oraşe care se vor clasa pe locurile următoare va primi câte 100.000 de euro.

Comisia va anunţa câştigătorul şi ocupanţii celorlalte locuri premiate ai concursului „Capitala europeană a inovării 2020” în cadrul Zilelor europene ale cercetării şi inovării, care se vor desfăşura în perioada 22-24 septembrie 2020. În acelaşi timp, Comisia va acorda Premiul UE pentru femei inovatoare 2020, Premiul Orizont al Consiliului european pentru inovare (CEI) - „Înaltă tehnologie accesibilă pentru ajutor umanitar” şi Premiul pentru impact Orizont 2020.

Concursul „Capitala europeană a inovării” (iCapital) este organizat şi finanţat în cadrul programului Orizont 2020, programul UE pentru cercetare şi inovare. Aceasta recunoaşte că oraşele sunt actori unici în promovarea inovării, care contribuie în mod semnificativ la creşterea rezilienţei, a durabilităţii şi a calităţii vieţii. Oraşele din statele membre ale UE şi din ţările asociate la programul Orizont 2020 sunt eligibile pentru participarea la concurs.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 33 queries | Mysql time :0.064999 (s)