„Praga: Clujul, model de bună practică la Conferința Comitetului European al Regiunilor – „Investing into decarbonisation and modernisation of public transport”. Clujul a fost lăudat de grupul PPE (Partidul Popular European) la Praga pentru inițiativele de reducere a poluării.

„Facem Clujul eficient energetic prin: o nouă strategie de încălzire pentru clădiri, iluminat stradal LED inteligent pentru clădiri și străzi, transport public verde și stații de încărcare pentru mașini electrice. Astfel de inițiative vor contribui la o reducere cu 55% a CO2 până în 2030”, a scris grupul PPE pe Twitter.

Avem nevoie de mai multe resurse financiare în vederea susținerii transportului public nepoluant în orașele Uniunii Europene. Am prezentat politicile Clujului în privința susținerii transportului public. 

Cluj-Napoca, primul oraș din România care aderă la Acordul privind Orașele Verzi

Cluj-Napoca a devenit primul oraș din România care aderă la Acordul privind Orașele Verzi (Green City Accord), o inițiativă a Comisiei Europene.

Emil Boc a indicat că dimensiunea verde este deja o prioritate pentru municipiul pe care îl conduce, precizând că în proiectul de buget pentru anul 2021 sunt incluse peste 160 ha de spații verzi nou create și alte 30 de ha de spații verzi care există deja și vor fi extinse.

Infrastructura pentru pietoni, transportul public ecologic și crearea de culoare de mobilitate alternativă la mașina personală au de asemenea alocate sume semnificative în bugetul pentru acest an.

De asemenea, în fiecare dintre cartierele orașului sunt prevăzute plantări de arbori și îmbunătățiri ale spațiilor verzi, precum și investiții privind salubritatea și colectarea selectivă, informează caleaeuropeană.ro

“Orașul nostru s-a înscris așadar pe direcția europeană: Verde.Digital.Rezilient. Cluj-Napoca se alătură oficial unor orașe europene care și-au asumat diverse obiective ambițioase pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor pe 5 mari paliere: – Îmbunătățirea calității aerului; – Utilizarea eficientă a apei; – Conservarea și îmbunătățirea biodiversității urbane; – Economie circulară; – Reducerea poluării sonore”, a mai spus Emil Boc.

Prin semnarea acestui angajament european, la care au aderat deja orașe precum Braga, Lille, Oslo, Helsinki, Cesena, Zaragoza și alte orașe europene, Cluj-Napoca se angajează să implementeze politici publice și programe într-o manieră integrată, astfel încât să atingă obiectivele ambițioase care vor fi stabilite pentru fiecare dintre cele 5 paliere.

PROMOTED CONTENT coral